Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

rr

“Griezelige Grizzly” krijgt strafvermindering

Oostende/Koksijde/Brugge/Roeselare/Sint-Niklaas

-

Een 37-jarige Oostendenaar heeft in beroep een jaar strafvermindering gekregen voor het oplichten van kwetsbare vrouwen. Irfan Ö. werd aanvankelijk vijf jaar opgelegd, maar in beroep werd dat herleid naar vier.

Onder de schuilnaam Jonas Bruine benaderde Oostendenaar Irfan Ö. sinds het voorjaar van 2013 via Facebook en datingsites kwetsbare en eenzame vrouwen. De man, van Turkse afkomst, maar perfect Nederlandstalig, won met zijn gladde praatjes het vertrouwen van tientallen dames. Als de vrouwen dachten dat ze een relatie met hem hadden, verdween hij met de noorderzon, de bankkaart met code en alle juwelen op zak.

In maart 2017 kreeg Ö. vier jaar effectieve celstraf voor feiten bij 25 slachtoffers en in oktober vorig jaar kwam daar bij verstek nog eens vijf jaar effectief bij voor oplichting van tien vrouwen in Brugge, Roeselare, Sint-Niklaas, Oostende, Ieper en Koksijde. Tegen die vijf jaar tekende hij beroep aan. Omdat het parket vergat beroep aan te tekenen, kon hij niet meer krijgen dan vijf jaar, hoewel de procureur-generaal graag acht jaar had gevorderd. “Jonas Bruine, dat klinkt sympathiek als Bruintje De Beer, maar in werkelijkheid bent u een griezelige grizzly!” Toch liet het hof de straf dalen naar vier jaar. Intussen zijn er nog tien klachten tegen hem ingediend in 2018, vlak voor zijn aanhouding.(osw)

Het beste van Enkel voor abonnees