Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Drie jaar lang vertolkte Leen Dendievel de rol van Kaat Bomans. Daar komt binnenkort een einde aan. VRT - 2019

Leen Dendievel verdwijnt uit ‘Thuis’

Ben Segers speelt hoofdrol in debuutfilm Jeroen Perceval

Na drie jaar verdwijnt Leen Dendievel uit ‘Thuis’. De actrice en schrijfster vindt dat het tijd is voor nieuwe uitdagingen, en haar agenda zit al propvol.

Toen Franky Bomans in 2016 naar Amerika trok, hadden zijn ouders Frank en Simonne nooit kunnen voorspellen dat hun zoon zou terugkeren als een dochter. En toch gebeurde het: plots was daar Kaat, een transgender vertolkt door Leen Dendievel. Simonneke weende van geluk, Frank had wat tijd nodig om te wennen. Maar wennen deed het, en Kaat werd een belangrijk deel van de populaire soap.

“Doel bereikt”

Maar drie jaar later is het genoeg geweest, vindt Dendievel. “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik zo’n invloedrijk personage heb mogen spelen. Kaat zal altijd een van mijn meest dierbare personages blijven. Ze had een doel en dat heeft ze bereikt, bij haar omgeving in ‘Thuis’ en ook bij de mensen thuis en daarbuiten. Dat stemt me gelukkig. Nu is het tijd om andere personages vorm te geven. Ik kijk dan ook uit naar toekomstige uitdagingen en neem de ruimte om andere kansen te zien.”

Dendievel zal gemist worden, zegt ‘Thuis’-producer Hans Roggen. “Tegelijk zijn we trots op de manier waarop zij aan de slag is gegaan met het personage Kaat: verre van evident, maar oh zo straf gedaan. En wie weet kruisen onze paden elkaar ooit in de toekomst opnieuw.”

Dat lijkt inderdaad een optie. Hoe en wanneer Kaat precies uit de soap zal verdwijnen, is nog niet bekend. Maar de laatste tijd laat ze zich vaak ontvallen dat ze “iets anders wil”, en dat ze een verre reis met Thilly Van Santen (Lauren Müller) best wel zou zien zitten.

Voor Dendievel zelf lonkt het zwarte gat niet. Er staan nog lezingen van haar boek ‘Asem’ op de agenda en ook voorstellingen in theaterzalen in heel Vlaanderen. Veel tijd om Kaat te missen zal ze de komende maanden niet hebben. (gjs)

  Frank Abbeloos

Ben Segers speelt hoofdrol in debuutfilm Jeroen Perceval

Ben Segers neemt de hoofdrol op zich in Dreambaby, de debuutfilm van Jeroen Perceval, die meespeelde in onder meer Tabula rasa, De dag en Over water. De film eerder nog Dealer getiteld gaat over de veertienjarige drugsdealer Johnny die verblijft in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant. Er ontstaat een band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen. Segers neemt de rol van Antony op zich. Veerle Baetens zal de moeder van Johnny spelen.

“Het grote publiek kent Ben van televisie of als comedy-acteur, maar ik heb hem gekozen voor zijn tragische kwaliteiten die hem perfect maken voor deze rol”, zegt Perceval. “En Veerle is de beste moeder die ik me kon dromen.” De opnames van de film zijn gepland voor februari-maart in Antwerpen. In de herfst van 2020 moet de film in de zalen verschijnen. (eadp)

Het beste van Enkel voor abonnees