Pakken Emma Meesseman en Kim Mestdagh dan toch de titel in WNBA? Vannacht speelt Washington Mystics beslissende wedstrijd

Pakken Emma Meesseman en Kim Mestdagh dan toch de titel in WNBA? Vannacht speelt Washington Mystics beslissende wedstrijd

“Go to war zeggen ze hier in Washington. Enkel dan kunnen we de WNBA-titel veroveren. Geloof me, we zullen klaar zijn,” zegt Emma Meesseman, die met Kim Mestdagh komende nacht de vijfde match van de WNBA-finale versus Connecticut Sun betwist.

Komende nacht (2 uur Belgische tijd) valt in de vijfde en beslissende wedstrijd de beslissing over de 23ste WNBA-finale. Washington Mystics, met de twee Belgian Cats Emma Meesseman en Kim Mestdagh, geniet van het thuisvoordeel versus Connecticut Sun. Als de Mystics voor het eerst de WNBA-titel veroveren krijgt Ann Wauters (kampioen in 2016 met Los Angeles Sparks) meteen twee Belgische opvolgsters op de erelijst.

Met de steun van Ann Wauters

Wauters is voor het programma “Linde Volgt” en dus met Linda Merckpoel in de States van de partij. “Ik gun het mijn collega Cats van harte en ik zie Washington Mystics het in eigen midden wel afmaken. Het zou voor het Belgische vrouwenbasketbal tevens een extra boost betekenen. We staan met de Cats voor belangrijke maanden en willen ons kwalificeren voor de olympische spelen van volgend jaar in Tokio,” zei Wauters.

Emma Meesseman, die in de vierde partij een dijk van een tweede helft afhaspelde, is toch op haar hoede. “We hadden last van stress in het vierde duel. We moeten in deze beslissende clash die nervositeit beter beheren. We moeten er vanaf minuut één vol tegenaan. Go to war, zoals ze hier zeggen. Ik geloof in onze missie en we zullen klaar zijn. De titel moet in Washington DC blijven,” gaf Emma Meesseman nog mee.

De 26-jarige kan komende nacht na de Europese clubtitel (Euroleague) met Ekaterinburg ook de zeg maar wereldtitel (WNBA-titel) bij de clubs veroveren. “Er zijn wel enkele Europese speelsters die dat in hetzelfde jaar hebben gerealiseerd. Geen enkele had echter zoveel impact als Emma in Europa als in Amerika. Het zegt alles over haar talent,” bewierookte Ann Wauters haar ploegmaat van bij de Belgian Cats.

WNBA-finals:

Washington Mystics-Connecticut Sun 95-86

Washington Mystics-Connecticut Sun 87-99

Connecticut Sun-Washington Mystics 81-94

Connecticut Sun-Washington Mystics 90-86

Washington Mystics-Connecticut Sun (2 uur Belgische tijd)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.