Lewis Hamilton kijkt uit naar een geweldige race in Japan

Lewis Hamilton kijkt uit naar een geweldige race in Japan

Lewis Hamilton Foto: Mercedes F1 team

Lewis Hamilton kijkt uit naar wat hij denkt dat een geweldige race zal worden omdat volgens hem er geen echte topfavoriet is.

In Rusland maakte Hamilton een einde aan de zegereeks van Ferrari, dit met wat hulp van de safety car. De race daarvoor viel de vijfvoudige wereldkampioen net buiten het podium in Singapore, waar hij de twee Ferrari’s en de Red Bull van Max Verstappen moest laten voorgaan.

Bij Red Bull en motorleverancier Honda staat de GP van Japan met stip aangeduid als thuisrace van de Japanners. Kortom, op papier is alvast alles aanwezig voor een geanimeerd raceweekend.

“Het wordt geweldig,” aldus Hamilton. "Suzuka is ongelooflijk, het is een van de spannendste races van het jaar, en nu meer dan ooit tevoren, omdat je drie solide, ongelooflijk snelle teams hebt die elkaar pushen en de potentie hebben om een race te winnen."

"Ik heb geen idee wie het snelst zal zijn. Op dit moment zijn de Ferrari's vrij dominant, maar misschien past het wel wat meer bij onze auto, wie weet? Of de Red Bull, misschien."

"Dus, het is spannend om daarheen te gaan, want dat is een serieus ‘rijderscircuit’, een van de beste van het hele jaar."

"Het is echt gras en grind en muren, dus het is de ultieme test, voor de auto en ook voor de rijder.

"Ik hoop alleen dat we er een mooie race kunnen rijden,” besloot de wk-leider.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.