Man riskeert 18 maanden cel voor aanranding op Gentse Feesten: “Ze heeft mij gezien, maar niet mijn hand”

Man riskeert 18 maanden cel voor aanranding op Gentse Feesten: “Ze heeft mij gezien, maar niet mijn hand”

Foto: BELGA

Gent -

“Ze heeft mij gezien maar niet mijn hand”, zo schreeuwt een 34-jarige Irakees zijn onschuld uit voor de rechtbank. De man greep een vrouw tussen de benen op de Vlasmarkt tijdens de Gentse Feesten in 2017. Volgens het slachtoffer is er geen twijfel mogelijk, “Ik zag hem van dichtbij, hij is de dader.”

“Ik stond inderdaad op de Vlasmarkt op 17 juli 2017”, zegt de man. “Zij passeerde mij, er waren veel mensen in de buurt.” Tot dat punt komen de verklaringen van de beklaagde en het slachtoffer overeen, zo zegt ook de advocaat van het slachtoffer. “Ze kwam terug van een plaspauze en passeerde de man, waarna ze gegrepen werd in het kruis. Hij vluchtte onmiddellijk weg na de feiten. Zijn vrienden zagen het ook gebeuren en legde verklaringen af bij de politie.”

“Er zijn veel tegenstellingen in de verklaringen van de dader. Er zit weinig waarheid in”, zegt de burgerlijke partij”, die een schadevergoeding van 625 euro vroeg. De advocaat van de man zag het anders, “Het verhaal is altijd hetzelfde geweest, hij heeft het niet gedaan. Hij vluchtte ook niet weg, maar is naar huis gegaan na de uitbarsting van mevrouw. Er is geen objectief bewijs in deze zaak.”

Het openbaar ministerie tilt zeer zwaar aan de feiten en vorderde een celstraf van 18 maanden. “Dit is aanranding met geweld”, klonk het. Het slachtoffer kreeg het laatste woord, “Ik ben zeker dat hij het was. Ik weet heel goed wat ik die moment ervaren en gezien heb. Ik wil me richten naar hem en duidelijk maken dat zoiets absoluut niet kan. Het is al twee jaar geleden maar het heeft nog altijd een impact op mij.” Vonnis op 24 oktober.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio