Duitser Bernd Storck is de nieuwe trainer van Cercle Brugge

Duitser Bernd Storck is de nieuwe trainer van Cercle Brugge

Foto: Foto Kurt Desplenter

Bernd Storck (56) is de nieuwe trainer van Cercle Brugge. De Duitser moet na Moeskroen vorig jaar voor de tweede keer op rij een Belgische club uit het slop halen. Moeskroen had vorig jaar na vijf wedstrijden geen enkel punt toen Storck overnam van Franck Defays. De inhaalrace baarde opzien want Moeskroen geraakte zelfs in de running voor een plaats in Play-off 1.

In Play-off 2 ging het minder en Storck had toen al te kennen gegeven dat hij niet zou blijven en een andere uitdaging zocht. Hij hoopte even op Club Brugge en was nadrukkelijk in beeld bij Racing Genk waar Mazzu de voorkeur kreeg. Storck keerde terug naar Duitsland maar hij trekt dus weer de grens over om zijn stunt van bij Moeskroen in Brugge te herhalen. Er wacht hem een moeilijke opdracht bij Cercle want groen-zwart miste compleet de start. De dochterclub van AS Monaco staat laatste in de JP-league met 3 op 30 en werd door de amateurs van Rebecq uitgeschakeld in de beker.

Storck moet nu van het allegaartje aan spelers één team proberen te maken. Cercle haalde afgelopen zomer liefst 19 spelers waaronder vooral huurlingen van eigenaar AS Monaco en tal van andere Franse clubs. De meesten kwamen ook laattijdig toe en de nieuwe trainer Fabien Mercadal wist pas eind augustus met welke kern hij effectief aan de slag kon. De Duitser ziet zijn nieuwe ploeg straks voor het eerst om 15.30 uur aan het werk achter gesloten deuren tegen de B’s van moederclub AS Monaco. Hij heeft nog exact acht dagen om de rode lantaarn voor te bereiden op de belangrijke thuismatch tegen Sporting Charleroi van zondag 20 oktober om 20 uur.

Duitser Bernd Storck is de nieuwe trainer van Cercle Brugge
Het eerste overleg. Foto: Foto Kurt Desplenter
Corrigeer

MEER NIEUWS