Betwist stuk Gentse grond in De Pinte verkocht voor meer dan dubbele

Betwist stuk Gentse grond in De Pinte verkocht voor meer dan dubbele

Het gemeentebestuur van De Pinte verklaarde eind augustus de verkoop “ten zeerste te betreuren”. Foto: sogent/JDD

Gent / De Pinte -

Een lap grond in De Pinte, die in eigendom was van het Gentse OCMW, is verkocht voor 11 miljoen euro. Dat is bijna drie keer zo veel als geschat was. Het gemeentebestuur van De Pinte reageerde teleurgesteld dat Gent het stuk grond op de markt verkocht en niet rechtstreeks aan de gemeente zelf.

11.160.000 euro. Dat is het bedrag waarvoor het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf sogent deze week een lap grond in De Pinte heeft verkocht. De nieuwe eigenaar is de private firma VT-Invest, een dochterbedrijf van het Aalterse bouwbedrijf Van Tornhaut. De verkoopsovereenkomst is deze week ondertekend.

De verkoop is een financiële meevaller voor Gent. De waarde van de grond was geschat op 4,3 miljoen euro. Ze is gelegen tussen de E17 en de Heirweg en is ingetekend als een KMO-zone voor één of meerdere bedrijven.

Het gemeentebestuur van De Pinte, op wiens grondgebied het terrein ligt, had de zone graag zelf aangekocht via Veneco, een vehikel waarmee bedrijventerreinen worden ontsloten. Burgemeester Vincent Van Peteghem (CD&V) verklaarde eind augustus de verkoop “ten zeerste te betreuren”.

Betwist stuk Gentse grond in De Pinte verkocht voor meer dan dubbele
Foto: credit

Het terrein werd via een bieding onder gesloten omslag verkocht aan iedereen die kandidaat was. Dat leverde een bedrag van 11,2 miljoen euro op. “Een mooie meevaller”, zegt Sami Souguir (Open VLD), schepen van Stadsontwikkeling in Gent. “De inkomsten zullen via sogent integraal ingezet worden voor het woonbeleid in Gent. De noden zijn hier hoog.”

Het Gentse stadsbestuur beloofde bij haar aantreden om 90 miljoen euro te investeren in wat zij “de wooncrisis” in de stad noemt. Het gaat voornamelijk om gezinnen die net boven of onder de inkomensgrens zitten voor sociale woningen.

De plannen liggen nog niet op tafel, omdat de meerjarenbegroting in Gent nog niet vastgelegd is. De moeizame budgetbesprekingen binnen het Gentse stadsbestuur zouden deze maand afgerond moeten worden.

Betwist stuk Gentse grond in De Pinte verkocht voor meer dan dubbele
Foto: JDD
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio