Bewoners zorgen voor extra parkeerplaatsen

Zorgverleners moeten niet meer foutparkeren

Zorgverleners moeten niet meer foutparkeren

Foto: Jef Wijckmans

Aartselaar - Het gemeentebestuur voert een systeem van ‘zorgparkeren’ in. Inwoners kunnen hulpverleners voor huisbezoeken of interventies de plaats voor hun garage of oprit vrijgeven.

Het vinden van een parkeerplaats is vooral in de centrumstraten een probleem. Een aantal zorgverleners trok dan ook aan de alarmbel. Het gemeentebestuur dokterde een regeling uit die hen mogelijk kan helpen.

“Bewoners kunnen aangeven dat ze de openbare parkeerplaats voor hun garage of oprit voor hen ter beschikking stellen”, zegt welzijnsschepen Hilde Heyman (N-VA). “Ze krijgen daarvoor een sticker die ze aan hun oprit of op garagepoort kunnen aanbrengen. Zorgverstrekkers die over een specifieke parkeerkaart beschikken mogen dan deze plaats innemen.”

De zorgverleners moeten bij het in gebruik nemen van een dergelijke plaats wel duidelijk hun telefoonnummer in hun wagen achterlaten en de auto verplaatsen wanneer de eigenaar via die plaats wil weg- of aanrijden. De maximum parkeertijd op dergelijke plaatsen bedraagt drie kwartier. Bewoners die hierover meer info willen, vinden die op onze gemeentelijke website of het Gemeentelijk Infoblad.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio