Op dag1 heeft een mens ogen te kort in Beervelde

Flanders Garden Festival: nog niet het verhoopte weer, maar toch 3.916 trouwe bezoekers

De eerste dag van de Tuindagen - Flanders Garden Festival - zit er al op. Geen superdrukke dag, maar een mooie opkomst voor een vrijdag in oktober, met 3.916 trouwe klanten. Want dat is de tendens op de startdag: veel interesse van de échte plantenliefhebbers, die gericht en bewust komen informeren, kijken en kopen. Het weer, dat kan alleen maar verbeteren. Met een hopelijk droge zaterdag waar we de 20 graden wellicht halen. Een mooie midoktoberdag op het mooiste tuinevenement van Vlaanderen, wat houdt u nog tegen om naar Beervelde af te zakken?

Onze tuinfotografe Lut Laureys, die is er natuurlijk bij alle weer. "Op een eerste tuindag weet je niet waar te kijken, want er is zoveel te zien. Er werd gekocht, gelachen, gewerkt, geroken, gekeurd en gewogen, gedronken, gegeten, gebabbeld, geproefd, gefotografeerd en gewandeld", vat ze haar eerste dag samen. Graaf Renaud coachte hostessen en leerde bezoekers promotiegewijs selfies nemen. Een praktisch ingestelde organisator, die houdt van efficiëntie en gezond verstand, we schreven het al eerder. In de tuin met droogteresistente planten, de showgarden van deze editie, moest er nog wat bodembedekker worden aangebracht, waarbij u meteen deskundige uitleg kreeg.

Ook het 'Floraliën Experience'-paviljoen trok natuurlijk de aandacht van de toeschouwers, net als het ruime aanbod aan heerlijke streekgerechten. Lut bracht het allemaal kleurrijk in beeld, met liefst 121 foto's Flanders Garden. Morgen kampeert Lochristi Blogt er natuurlijk opnieuw, want we zijn nog lang niet uitgekeken. 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio