Onderzoek naar moord uit 1993 op Tania heropend: “Nagaan of dit kan gelinkt worden aan seriemoordenaar Du Lion”

Onderzoek naar moord uit 1993 op Tania heropend: “Nagaan of dit kan gelinkt worden aan seriemoordenaar Du Lion”

Tania Van Kerkhoven was 17 toen ze met messteken werd gedood. Foto: Telefacts Crime

Berchem -

Het parket van Antwerpen zal het onderzoek naar de moord op Tania Van Kerkhoven heropenen. Het meisje, 17 jaar oud, werd in 1993 met messteken omgebracht. Er waren ook wurgsporen.

Wellicht is er een link met seriemoordenaar Stephaan Du Lion( 55), die tijdens zijn verblijf in de gevangenis nu al vier moorden bekend heeft. Maar zover wil het parket niet gaan.

Onderzoek naar moord uit 1993 op Tania heropend: “Nagaan of dit kan gelinkt worden aan seriemoordenaar Du Lion”
Tania Van Kerkhoven Foto: if

“Uiteraard wordt er gekeken of de man ermee te maken heeft”, klinkt het op het parket. “Maar we gaan de zaak met een open vizier bekijken. We gaan ons niet toespitsen op één verdachte.”

LEES OOK. Hoe zijn eerste slachtoffer seriemoordenaar Stephaan Du Lion in de val lokte: “Ik ging in overlevingsmodus. Ik was ervan overtuigd dat hij me ging vermoorden”

Van Kerkhoven werd op 17 juli 1993 dood teruggevonden in het Brilschanspark in Berchem. Er waren wurgsporen en ze was doodgestoken maar niet verkracht. Het brommertje waarmee ze de avond voordien naar een fuif in Wommelgem was vertrokken, werd tien kilometer verderop gevonden.

Glazenwasser Stephaan Du Lion (55), vader van drie volwassen kinderen, zit sinds oktober 2018 in de gevangenis nadat zijn DNA gelinkt kon worden aan de moord op de Antwerpse Ariane Mazijn (30) uit 1992. Sindsdien bekende hij ook de moord op Lutgarda Bogaerts (28) in 1993, op Maria Van Den Reeck (46) in 1994 en op Eve Poppe (38) in 1997. Over de moord op Tania Van Kerkhoven is hij nog niet verhoord.

Du Lion bleef tot vorig jaar op vrije voeten. Hij werd opgepakt na een veroordeling in 2015 voor een diefstal bij zijn werkgever. Hij moest toen als veroordeelde DNA afstaan en kon zo gelinkt worden aan de moord op Ariane Mazijn. Op het lichaam van Tania Van Kerkhoven is voor zover geweten geen DNA teruggevonden, wat de oplossing van de zaak bemoeilijkt.

De familie van Tania Van Kerkhoven laat weten blij te zijn dat het onderzoek heropend wordt. “We willen eindelijk weten wie onze dochter vermoord heeft. We wachten hoopvol af.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees