Verkeershinder

Deinze voor de 91e maal paardenhoofdstad

Deinze voor de 91e maal paardenhoofdstad

Foto: LEZ

Deinze / Nevele - Op zondag 13 oktober wordt de Deinse Markt bezet door paarden. De stad wordt dan voor de 91e maal ‘paardenhoofdstad’. Het is de bedoeling om het publiek met alle facetten van het Belgisch trekpaard, het enige paardenras dat in België veredeld is en deel uitmaakt van ons erfgoed, te laten kennismaken.

Het verkeer

De verkeershinder door de paardenprijskamp duurt van 7 u tot 22 u. De paarden en karren worden opgesteld en klaargemaakt op de parking aan de Leiespiegel en wandelen vervolgens naar de Markt, die helemaal door de paarden wordt ingepalmd.

De Ramstraat wordt daarom een doodlopende weg voor het verkeer uit de Schutterijstraat. De Brielstraat wordt eenrichting naar de Tolpoortstraat en Leiedam. De Mouterijdreef blijft bereikbaar maar dan via de oude inrit. De gele paaltjes worden daarvoor even verwijderd.

Parkeren

Er is parkeerverbod op de volledige Markt, in het deel van de Gentpoortstraat tussen Kaaistraat en Markt, in de Brielstraat tussen centrumparking en Markt en op de centrumparking zelf.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio