DNA komt niet overeen: Franse gezinsmoordenaar dan toch niet gevat

DNA komt niet overeen: Franse gezinsmoordenaar dan toch niet gevat

De man die vrijdagavond werd opgepakt op de luchthaven van Glasgow, is niet Xavier Dupont de Ligonnès. Dat blijkt uit DNA-onderzoek, zo is zaterdag vernomen van een bron dichtbij het onderzoek.

De Fransman Dupont de Ligonnès wordt verdacht van de moord op zijn vrouw en vier kinderen in 2011 in Nantes. Sindsdien is hij spoorloos. In de loop van zaterdagvoormiddag groeiden de twijfels over de identiteit van de opgepakte man, en een eerste DNA-test blijkt nu negatief.

De vingerafdrukken van de man die opgepakt werd in Glasgow, blijken ook maar zeer gedeeltelijk overeen te komen met die van Dupont de Ligonnès. Vrijdagavond werd in het huis van de gearresteerde in Limay, in het departement Yvelines ten westen van Parijs, ook nog een huiszoeking verricht. Het adres stond op het paspoort van de opgepakte man, en was afgeleverd op naam van een zekere Guy Joao.

“Man zonder geschiedenis”

Buren en vrienden stelden nauwelijks te kunnen geloven dat Guy Joao de verdachte nummer één van de moorden in Nantes zou zijn. Volgens hen is “Guy” een zeventiger van Portugese origine die sinds enkele jaren met een Schotse is getrouwd. “Een man zonder geschiedenis”, luidt het.

“Hij is geboren in Limay, we zijn vrienden sinds meer dan 45 jaar. Hij werkte samen met mij bij Renault Flins, alvorens vier jaar geleden op pensioen te zijn gegaan”, aldus Mario Vieira.

Dupont de Ligonnès is spoorloos sinds de moord op zijn gezin. De lichamen van de vijf doodgeschoten slachtoffers - vier kinderen tussen 13 en 21 jaar en de 48-jarige moeder Agnès - werden op 21 april 2011 in Nantes ontdekt, onder een tuinterras van de gezinswoning. De toen 50-jarige vader werd meteen verdacht van de moorden. Tegen de man werd een internationaal aanhoudingsmandaat uitgevaardigd.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees