Schaduwfavoriet Patrik Nilsson: “Ik kan dit jaar Hawaï winnen”

Schaduwfavoriet Patrik Nilsson: “Ik kan dit jaar Hawaï winnen”

Patrik Nilsson is de beste troefkaart van de Belgische BMC-Vifit ploeg om hoge ogen te gooien op de Ironman van Hawaï. De 28-jarige Zweed won dit jaar de hoog aangeschreven Ironman van Texas en zou wel eens kunnen verrassen zaterdag. We spraken hem aan de vooravond van de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

“Patrick Lange is tweevoudig wereldkampioen, maar Jan Frodeno is voor mij de favoriet. Hij heeft geen zwaktes. Hij is zowel in het zwemmen, fietsen als het lopen bij de beste drie triatleten ter wereld. Daarom is hij zo moeilijk te verslaan. Maar het is niet onmogelijk. Kijk naar twee jaar geleden waarin hij toonde dat hij menselijk was toen hij plots te voet stond door een blessure. Ik hoop dat ik één van die atleten ben die hem kan kloppen. Dat ik misschien kan doen wat Bart Aernouts vorig jaar deed toen hij tweede werd. Bart heeft mij geleerd dat je geduld moet hebben in Kona. Dat je verschillende keren naar hier moet terugkomen om op het podium te kunnen staan. Ik ben geen favoriet, maar ik kan hier wel winnen als alles in mijn voordeel uitdraait.”

“Dit is een ongelofelijke wedstrijd waarin alles kan gebeuren. Door de hitte en de concurrentiestrijd kan een atleet zelfs op een paar kilometer van de finish plots geparkeerd staan. Het is nooit gedaan. Als ik in de marathon mee vooraan zal ik niet op safe spelen om een podiumplaats te verzekeren, maar zal ik eerder all-in gaan om te kunnen winnen.”

“Ik verwacht niet dat Alistair Brownlee zal winnen. Ik verwacht hem zelfs niet op het podium. Hij zal wel een invloed hebben op het verloop van de race. Want hij is geen kerel die zich koest houdt in het peloton. Als hij toch wil verrassen zal hij geduld moeten hebben, maar dat is niet zijn natuur.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.