Celebs

Hoe Meghan Markle en prins Harry in vijf stappen hun imago weer willen opkrikken: een uitgedokterde strategie

Hoe Meghan Markle en prins Harry in vijf stappen hun imago weer willen opkrikken: een uitgedokterde strategie

Foto: Photo News

Het gaat niet zo goed met de reputatie van prins Harry en Meghan Markle. Personeel dat alsmaar ontslag neemt, een brief voor vader Thomas Markle die ophef veroorzaakt, de rekening van de renovatie van hun cottage betalen met belastingsgeld: het maakt de publieke opinie over hen absoluut niet beter. Maar volgens PR-experts zijn er vijf stappen waarmee de Britse royals hun imago weer willen opkrikken. Dat vertellen ze aan het blad Closer.

“Het is genoeg geweest.” De Britse prins Harry is de negatieve publicaties over zichzelf en zijn vrouw zo beu dat hij gerechtelijke stappen gaat nemen tegen de eigenaars van de kranten The Sun en The Daily Mirror. De tabloids zouden telefoons gehackt hebben, of dat denkt de prins toch.

Hij wil niet alleen de negatieve berichten aanpakken, hij is er ook helemaal klaar voor om zelf opnieuw in een positief daglicht te staan. Hun recente tournee naar Afrika leek het uitgelezen moment om hun imago op te krikken. En dat doen ze volgens pr-experts Nick Ede en Katie Nicholl aan de hand van vijf stappen. “Een uitgedokterd plan om verdere schade te voorkomen”, klinkt het.

STAP 1: Pronken met Archie

Als er één lid van de familie van prins Harry geliefd is, dan is het wel Archie. Eerst schermde het koppel hem nog af van het publiek en verschenen er amper foto’s. Nu zijn ze klaar voor een tactische zet: hun zoontje zelfs meenemen naar officiële ontmoetingen. Daar wint hij moeiteloos de harten van de hooggeplaatste gasten én het publiek.

Hoe Meghan Markle en prins Harry in vijf stappen hun imago weer willen opkrikken: een uitgedokterde strategie
Foto: Photo News

Zoals in hun recente reis in Afrika bijvoorbeeld. “Het is logisch dat ze hem op een speciale plek wilden introduceren. Afrika betekent veel voor Harry en de internationale pers was er aanwezig. En dat was belangrijk: we moesten kunnen zien hoeveel Archie al gegroeid is. En dat hij een perfecte mix van zijn moeder en vader is”, legt Katie Nicholl uit.

STAP 2: Reageren op fans

Wie figuurlijk dichter bij de mensen wil staan, kan dat best ook letterlijk doen. Want het feit dat Meghan in juli iedereen een verbod oplegde om foto’s van haar te nemen, kreeg ze weer heel wat kritiek.

In plaats daarvan gaan ze nu steeds naar het volk toe dat hen staat op te wachten. “Ze is erg attent geworden, als het op foto’s aankomt. Ik was samen op een evenement met haar en hoewel ik kon zien dat ze moe was, zag ze een groep kinderen die bloemen hadden en een tekening van haar en Harry hadden gemaakt. En dus stopte ze en ging ze terug om even met hen te praten”, zagen de experts.

Hoe Meghan Markle en prins Harry in vijf stappen hun imago weer willen opkrikken: een uitgedokterde strategie
Foto: Photo News

STAP 3: Verliefd zijn in het openbaar

Niets zo goed voor de glimlach van het volk als het verhaal rond hun sprookjeshuwelijk. Dat ze verliefd zijn, is hun grootste troef. Hun liefde is oprecht en ze moeten niet bang zijn om dat te tonen, want dat komt veel oprechter over. Niet alleen een liefdevolle maar ook strategische zet.

Alweer in Afrika werden ze dan ook kussend gespot. “Ik heb ze hier en daar kleine kusjes zien uitwisselen, en dat is ongebruikelijk voor een koninklijk paar. Iedereen hier beschrijft hen als kalm, gelukkig en enthousiast - ze zijn een echt team en ondersteunen elkaar”, aldus Katie.

STAP 4: Kiezen voor betaalbare kleding

Honderden euro’s voor kleedjes, duizenden euro’s voor een tiara. Het ziet er bijzonder duur uit om Meghan Markle te zijn. Tot een tijdje geleden: plots werd de voormalige actrice ook met heel wat betaalbare mode aan gespot.

Onlangs had ze dan ook oorbellen van 5,5 euro aan of een ethische jurk van 75 euro. Ook tijdens de tour naar Afrika droeg ze een jurk die ze al eens gedragen had, een zwangerschapsjurk zelfs. “Ze probeert kritiek te voorkomen met haar nieuwe kledingkeuzes. Ze heeft inmiddels ook haar verlovingsring uitgedaan, omdat ze niet opschepperig over wil komen bij de anderen”, leggen de experts uit.

LEES OOK. Bang dat Meghan de nieuwe Diana wordt, maar de strijd van prins Harry tegen de tabloids gaat verder dan dat

STAP 5: Niet vliegen met privéjets

Als er één ding was dat verschillende Britten tegen de borst stoten dan was het wel dat Meghan Markle en prins Harry hun cottage aan het renoveren waren met belastinggeld. Andere uiterlijke vertonen van pracht en praal zouden dan ook wel eens negatief kunnen uitdraaien voor het koppel. Daarom is er een vijfde stap in het tactisch plan: niet meer vliegen met privéjets.

Dat deden ze meteen tijdens hun reis naar Afrika: ze vlogen met een commerciële lijnvlucht naar hun afspraak. “Ze luisteren naar de kritiek, zo simpel is het. In plaats van de verontwaardiging te negeren, hebben ze bewust voor een lijnvlucht gekozen om aan te tonen dat ze zich niet beter voelen dan andere mensen. En ze zetten zich op dezelfde lijn als burger door te tonen dat ze even graag vliegen zoals elke andere reiziger dat zou doen.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees