Oostende beslist match tegen Brussels voor de rust

Oostende beslist match tegen Brussels voor de rust

Foto: Rudy DECLERCK

Oostende gunde Brussels, dat Lichodzijewski (enkel) niet kon opstellen, geen enkel moment zicht op de zege. Thompson en co grepen de hoofdstedelingen meteen bij de keel. Maar Schwartz en Gjergja werden wel uitgesloten.

Vanaf de eerste combinatie liep het spel van Oostende vloeiend: creatief in de assists, stevig in defensie, heersend in de luchtduels en efficiënt in de aanvallen.Aan de vrijworplijn opende Thompson de score na fout van Fairell. Een paar dunks van zowel Sylla als Thompson en een driepunter van Angola deden de score na 3’12” klimmen tot 15-4. Even antwoordde Brussels (15-9) waarna de titelverdedigers met een 11-0 uitpakten: 26-9. Ook de verschillen aan de vrijworplijn vielen in het openingskwart op: 8 op 9 tegenover 0 op 4.

Moeiteloos overschreed Oostende de grens van twintig punten eenheden verschil. McIntosh bombardeerde 36-13-cijfers op het bord. De kustploeg schroefde de defensieve vijzen nog steviger aan maar werd tegelijk iets slordiger in de aanval. Toch floepte na een driepunter van Angola een dertiger (45-14) voor de rust op het bord. Pas anderhalve seconde voor de rust landde de eerste tweepunter van de Brusselaars in het tweede kwart. Zo legde Bradford halverwege de avond 45-16-cijfers vast. Het viriele spel van de Brusselaars kostte Fairell en Jonas Foerts voor de rust al elk drie fouten. De stats van de Brusselaars waren toen bedroevend: 19,4 % veldkorven (21,7 % tweepunters en 12,5 % bommen) en 30 % vrijworpen.

Bij 47-20 moest Fairell met vijf fouten definitief naar de bank. Sylla knalde 57-23-cijfers op het bord. De match lag in zijn definitieve plooi en iedereen was het daarmee eens. Angola, Djordjevic en Thompson kregen een applausvervanging.

Maar in de 29ste minuut incasseerde Schwartz een technische fout wegens flopping en een paar seconden later zijn tweede technische fout toen hij uitleg vroeg. Teammanager Eyland begeleidde de uitgesloten Schwartz naar de kleedkamer. Nog voor het halfuur bestrafte ref Engels ook coach Gjergja met een technische fout. De heisa resulteerde in een 0-10-ren met de handtekening van Jonas Foerts tot 57-33.

Bell en Robeyns dikten die rush zelfs tot 0-15 aan met een 57-38-tussenstand tot gevolg. Op 54 seoonden stuurde ref Geller bij 71-59 ook coach Gjergja wegens licht protest naar de kleedkamer. Oostende won na een ellendige tweede helft met 74-62.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.