Eerste volleybaltrofeeën van het seizoen zijn voor Roeselare en Asterix

Eerste volleybaltrofeeën van het seizoen zijn voor Roeselare en Asterix

Foto: VDB

Roeselare nam de eerste trofee van de nieuwe volleybalcampagne mee naar huis. De mannen van coach Vanmedegael klopten eeuwige rivaal Maaseik in de Supercup met 3-0, al ging het er vooral in de openingssets wel een stuk spannender aan toe dan de cijfers zouden laten vermoeden.

Landskampioen Maaseik en bekerhouder Roeselare gingen er voor een paar honderd fans meteen stevig tegenaan in de Kortrijkse Lange Munte. Een veredelde oefematch? Niks oefenmatch! De kemphanen gaven mekaar geen duimbreed toe, gunden de andere geen kloofje. Het ging gelijk op tot 24-24, waarna spelverdeler Sander Depovere het voor Roeselare af maakte van achter de servicelijn.

Het blééf spannen, ook in de tweede set. Maaseik forceerde wel een licht speloverwicht, maar kon dat niet uitdrukken in de cijfers. Het kwam ze duur te staan, toen captain Tuerlinckx een versnelling hoger schakelde en Roeselare op voorsprong bracht. Voor het eerst in de partij mocht een verschil van drie punten worden genoteerd (22-19). Verder uitlopen lukte niet, afwerken wel. Met dank aan Matthijs Verhanneman: 25-23.

In de derde beurt schoten de West-Vlamingen snedig uit de startblokken (9-5), maar ze kregen Jelte Maan en maats niet meteen definitief afgeschud. Die bleven op enige afstand achtervolgen om pas op het einde van de set te plooien (25-18).

Eerste volleybaltrofeeën van het seizoen zijn voor Roeselare en Asterix
Foto: VDB

Vier op rij voor Asterix

Bij de vrouwen veroverde Asterix Avo Beveren zijn twaalfde Supercup, na een 3-0 winst tegen Oostende (25-23, 25-11, 25-18). De vierde op rij maar wel de eerste met Kris Vansnick als hoofdcoach. Die droeg het succes meteen op aan zijn voorganger Gert Vande Broek, ondertussen technisch directeur bij de veelvoudige kampioen. “We zijn sowieso heel blij met deze prijs”, glunderde Vansnick na de vrij vlotte winst tegen Oostende. “Zeker gezien de manier waarop we in een moeilijke eerste set zijn blijven vechten en daarna zijn doorgegaan op ons elan.” Alleen in de openingsbeurt moest Asterix inderdaad terug knokken na een 14-19 achterstand. Eens die klus geklaard, deed Hermes er een set over om terug in de match te komen. Maar zelfs dan bleef het bij tegenspartelen zonder nog echt te kunnen dreigen.

“Met het verlies op zich kan ik nog leven”, mopperde Oostende-captain Nina Coolman. “Niet echter met de manier waarop. We brachten gewoon niet genoeg.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen