‘Elektrostrijd’ van Frances Lefebure breidt uit naar heel Vlaanderen

‘Elektrostrijd’ van Frances Lefebure breidt uit naar heel Vlaanderen

Frances Lefebure . Foto: VTM

Frances Lefebure (31) breidt in Make Belgium great again haar inzamelactie van oud en kapot klein elektro uit naar heel Vlaanderen. Vorige week riep de presentatrice en actrice Bornem en Temse op om zo veel mogelijk afgedankt materiaal in te leveren. Alles samen bracht dat 22 ton op, waarvan 12 ton in de winnende gemeente Bornem.

Lefebure daagde in de uitzending van gisteren ook de rest van Vlaanderen uit. Recupel, de vereniging die versleten spullen ophaalt en verwerkt, gaat per ton geld doneren aan Rode Neuzen Dag. Hoe meer klein elektro, hoe groter het bedrag voor de goededoelenactie van VTM. De Vlaamse stad of gemeente die tegen 19 oktober de grootste hoeveelheid ophaalt, wint een containerparkconcert van Koen Wauters en Jonas Van Geel.

Het tweede seizoen van Make Belgium great again, het feelgoodprogramma om van ons land een nét iets betere plek te maken, ging gisteravond van start op VTM. Daarin wordt ook gezocht naar de mysterieuze man die de Indiase stewardess Nidhi bijstond in de moeilijke uren na de aanslagen in Zaventem. Uit binnen- en buitenland liepen honderden tips binnen. Vier serieuze pistes worden onderzocht. Voorlopig is de man nog niet geïdentificeerd.

Corrigeer

MEER NIEUWS