Karen Damen stapt over naar VTM en krijgt rol in ‘Familie’

Karen Damen stapt over naar VTM en krijgt rol in ‘Familie’

Foto: Kris Van Exel

Karen Damen (44) verlaat de zenders Vier en Vijf en stapt over naar VTM, zo meldt de zender. De voormalige K3-zangeres krijgt meteen flink wat opdrachten: ze zal meedoen aan ‘Liefde voor muziek’, wordt mogelijk coach in ‘The voice senior’ én krijgt een dragende rol in ‘Familie’.

Vanessa Mariën, een dynamische verpleegster met een grote mond. Dat wordt de rol van Karen Damen in de langst lopende soapserie van ons land. Geen tijdelijke, maar een dragende rol in een van de nieuwe verhaallijnen, zo luidt het. Mariën zal vooral belangrijk zijn in de levens van personages Benny, Albert en Alfons.

“Het voorbije halfjaar heb ik voor mezelf een sabbatperiode ingelast”, reageert Damen. “Maar nu zit ik boordevol energie om er weer in te vliegen. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij Familie in een enorm warme ploeg zal belanden. Kürt Rogiers ken ik al van bij Assisen en Margot Hallemans heb ik zelfs weten geboren worden, dus ik ken al een paar van mijn toekomstige collega’s. Best spannend allemaal. De rol van Vanessa die ik ga spelen leunt heel sterk aan bij wie in zelf ben. De fijne, lieve, begrijpende, sympathieke verpleegster spelen, dat moet me wel liggen (lacht).”

En het blijft niet bij ‘Familie’ voor Damen. Naast onder meer André Hazes Jr., Regi en Gene Thomas wordt ze ook een van de deelnemers aan het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’. En waarschijnlijk wordt ze na ‘K3 zoekt K3’ en ‘Belgium’s got talent’ ook opnieuw jurylid in een talentenjacht: in ‘The voice senior’ deze keer. “Dit voelt enorm goed aan”, zegt ze. “Ik mag opnieuw zingen en acteren. En dat is precies wat ik al heel mijn leven doe en wil doen.”

Karen Damen stapt over naar VTM en krijgt rol in ‘Familie’
De cast van ‘Liefde voor muziek’. Foto: Liefde voor Muziek

De afgelopen jaren was Karen Damen een van de vaste tv-gezichten van de SBS-zenders Vier en Vijf. Samen met haar beste vriend James Cooke maakte ze onder meer ‘Camping Karen & James’ en ‘Nieuwe buren’. Vorig jaar was er ook nog ‘Karen maakt een plaat’, waarin ze werd gevolgd tijdens haar poging om door te breken als solozangeres. 1

Play

bekijk ook

Op deze ondeugende plaats heeft Karen Damen een nieuwe piercing (2018)

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees