Marjorie Heuls, coach van Nina Derwael: “Eerst rusten en blokken en dan opbouwen in Gent”

Marjorie Heuls, coach van Nina Derwael: “Eerst rusten en blokken en dan opbouwen in Gent”

Foto: BELGA

Het Grote Aftellen is begonnen richting zondag 2 augustus, de dag dat in Tokio de finale van de brug geprogrammeerd staat. Deze week krijgt Nina Derwael rust, verklaart coach Marjorie Heuls. “Ik moet ook dringend wat werk voor school inhalen”, zegt de kampioene (ze studeert event- en projectmanagment, nvdr.). “Ik ga dit semester twee vakken opnemen. Vorig schooljaar waren mijn examens in orde.”

LEES OOK. Nina Derwael na het WK-goud in Stuttgart: “Ik probeer nog niet te veel aan Tokio te denken”

“Ze mag naar de gymzaal komen als ze dat wenst”, zegt Heuls. “De rest van oktober staat vooral in het teken van recuperatie. We laten ook de olympische stage in Turkije passeren. Ze hebben daar geen goede turnzaal en die van Gent is de beste van Europa. Waarom zouden we dan een slechtere accommodatie kiezen? Wel overwegen we rond Kerstmis een stage in een warm oord. In april trekken we wellicht naar Tokio, waar we al eens kunnen kennismaken met de wedstrijdhal en de omstandigheden.” Allicht wordt net als dit jaar het EK (Parijs, begin mei) geschrapt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.