Zo wist de vriend van Nina Derwael al tijdens zijn voetbalmatch dat ze goud had gepakt

Zo wist de vriend van Nina Derwael al tijdens zijn voetbalmatch dat ze goud had gepakt

Foto: BELGA

Een perfectere timing bestaat niet: net op het moment dat Nina Derwael goud pakte in Stuttgart, scoorde haar vriend Siemen Voet (19) de openingsgoal in de 3-1-zege van Roeselare tegen OH Leuven.

LEES OOK. Nina Derwael na het WK-goud in Stuttgart: “Ik probeer nog niet te veel aan Tokio te denken”

Siemen Voet is afkomstig van Lochristi en ligt als profvoetballer onder contract bij Club Brugge. Dat leent hem voor een jaar uit aan Roeselare, de hekkensluiter in 1B die zaterdag moest spelen tegen leider OHL. Met Siemen Voet in de basis. “Ik wist ongeveer wanneer Nina haar oefening moest doen: in de slotfase van de match. Ik had met mijn ouders afgesproken dat ze vanuit de tribune teken zouden doen. Eén vinger, twee vingers, drie: het maakte niet uit. Allez ja, liefst één natuurlijk, want dat zou betekenen dat Nina goud had gepakt.”

Zo wist de vriend van Nina Derwael al tijdens zijn voetbalmatch dat ze goud had gepakt
Siemen Voet scoorde voor Roeselare Foto: BELGA

“Omdat de match bijna gedaan was en het verrassend 3-0 stond – tegen de leider dan nog – keek ik heel even in de richting van mama en papa. Toen ze allebei één vinger omhoogstaken, voelde ik diepe emotie. Na de match heb ik eerst een minuutje gevierd met de ploegmaten en dan heb ik meteen mijn telefoon gepakt om te checken of ze al iets gestuurd had. En dat had ze. Drie minuten later hingen we al aan de lijn. Daarna begon voor haar de ceremonie en ben ik op restaurant gegaan.”

“Later op de avond konden we de schade inhalen. We hebben in alle rust gefacetimed en alles in geuren en kleuren besproken. We zijn daar vrij sterk in. (lacht) Die sessies kunnen gerust anderhalf uur duren zonder dat het gesprek stilvalt. We hebben natuurlijk veel gemeen. De leuke momenten van de topsport maar ook de mindere. Dat schept een band. Als Nina even in een dipje zit, probeer ik altijd iets ludieks te zeggen en dan fleurt ze weer op en kunnen we er allebei weer volle bak tegenaan.”

Dat laatste kan ook Marijke Lammens, de mama van Derwael, beamen. “Die relatie doet Nina heel veel deugd. Ze is blij, loopt er altijd goedgezind bij. Liefde geeft je vleugels, zeggen ze. Ik zie dat nu aan Nina.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.