Eddy Merckx gevallen tijdens fietstocht: wielerkampioen met hoofdwonde opgenomen in ziekenhuis Dendermonde

Eddy Merckx gevallen tijdens fietstocht: wielerkampioen met hoofdwonde opgenomen in ziekenhuis Dendermonde

Foto: BELGA

Eddy Merckx (74) is zondag met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Dendermonde. De wielerkampioen kwam ten val tijdens een fietstocht met vrienden. Merckx hield er een serieuze hoofdwonde aan over en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis van Dendermonde. Aangezien Merckx drager is van een pacemaker, wil men geen verdere risico’s nemen en zal hij vandaag verder onderzocht worden.

Merckx wordt vandaag al overgebracht naar een gewone ziekenhuiskamer. Wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten, is nog niet duidelijk. Volgens boezemvriend Paul Van Himst valt de schade al bij al nog mee. “Ik heb gisteravond nog met zijn vrouw contact gehad. Volgens haar valt het al met al nog goed mee”, aldus Van Himst aan Sporza.

De 74-jarige ‘Sportman van de 20ste eeuw’ werd dit jaar in de bloemen gezet voor de vijftigste verjaardag van zijn eerste Tourzege. Mede daarom werd de Tourstart dit jaar aan Brussel toegekend, het hoogtepunt van een resem festiviteiten.

bekijk ook

Onze columniste voelt koersgekke fans aan de tand: hoeveel weten ze eigenlijk over Eddy Merckx?

Wij volgden Axana, kleindochter van Eddy Merckx, tijdens de Tourstart : “Geef het niet graag toe, maar ken niks van wielrennen”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.