Antonia Delaere schittert in Franse competitie, ook Belgisch Speelster van het Jaar Laure Resimont doet het uitstekend

Antonia Delaere schittert in Franse competitie, ook Belgisch Speelster van het Jaar Laure Resimont doet het uitstekend

Antonia Delaere. Foto: Photo News

Belgian Cat Antonia Delaere pakte in de Franse LFB met een schitterende prestatie uit. In haar eerste campagne in het buitenland leidde de 25-jarige Antwerpse Nantes met 26 punten, 7 rebounds en 7 assists, en dus bijna met een triple-double, tegen Charleville naar een 83-73 overwinning. Bij Charleville was WNBA-kampioen Kim Mestdagh uiteraard nog niet van de partij.

Nog in de Franse LFB kent ook Belgisch Speelster van het Jaar en MVP Laure Resimont een knap debuut. De Mechelse tekende voor 18 punten en 3 rebounds en won met 68-62 met Tarbes en van het Villeneuve D’Ascq waar Ann Wauters momenteel meetraint.

LEES OOK. Laure Resimont moest in juni “even slikken”, maar wil na België nu ook Frankrijk veroveren: “De schrik voor het onbekende was snel weg”

Julie Allemand (8 punten, 5 rebounds, 4 assists) verloor met kampioen Lyon met 72-58 van Montpellier. In de Spaanse Lega Femenina won Jana Raman (3 punten, 3 rebounds, 2 assists) met Valencia met 76-32 van Promete. Heleen Nauwelaers (9 punten, 2 rebounds, 2 assists) verloor met Bembibre met 60-75 van Gernika. In de Russische PBL won Kyara Linskens (17 punten, 10 rebounds, 3 assists) met Krasnoyarsk met 60-79 van Spartak Noginsk.

In de Australische WNBL debuteerde Julie Vanloo (6 punten, 4 assists) met Townsville Fire met een 81-72 nederlaag tegen Southside Flyers.

LEES OOK. Belgian Cat Julie Vanloo over haar band met Niels Destadsbader, ‘Mama Express’ en basketten Down Under: “Wij trainen om 6u30”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.