Trump: “Voor mijn part mag Napoleon de Koerden beschermen”

Trump: “Voor mijn part mag Napoleon de Koerden beschermen”

In een nieuwe verrechtvaardiging van zijn beslissing om de Amerikaanse troepen weg te halen uit het noorden van Syrië heeft president Donald Trump maandag gezegd dat voor zijn part Napoleon Bonaparte de Koerden mag beschermen.

“Na het verslaan van honderd procent van het kalifaat van ISIS heb ik in grote mate onze troepen uit Syrië teruggetrokken. Ik zei tegen mijn generaals, waarom zouden wij vechten voor Syrië en Assad om het land van onze vijand te beschermen?”, aldus de Amerikaanse president.

“Eenieder die Syrië wil helpen in het beschermen van de Koerden is goed voor mij, of dit nu Rusland, China of Napoleon Bonaparte is, ik hoop dat ze het allemaal geweldig doen, wij zitten 7.000 mijlen verderop!”

Trump legde een parallel met zijn binnenlands beleid. “Sommigen willen dat de Verenigde Staten de 7.000 mijlen verder gelegen grens van Syrië, geleid door Bashar al-Assad, onze vijand, gaan beschermen. Tegelijkertijd, Syrië en wie ook ze verkiezen om te helpen, wil natuurlijk de Koerden beschermen. Ik wil me veel eerder focussen op onze Zuidelijke grens (...) die deel uitmaakt van de Verenigde Staten van Amerika”, aldus Trump die nog eens zei dat ‘de muur’ er zeker komt.

LEES OOK. Special Forces woedend over verplicht vertrek uit Syrische grensstreek: “Wij schamen ons”

Corrigeer

NIEUWS