WK-goud levert Nina Derwael slechts schamele premie op, maar daar maalt ze niet om: “Ik doe dit uit liefde voor de sport”

WK-goud levert Nina Derwael slechts schamele premie op, maar daar maalt ze niet om: “Ik doe dit uit liefde voor de sport”

Foto: EPA-EFE

Dat Nina Derwael wereldtop is, is een understatement. De 19-jarige Limburgse verlengde in Stuttgart met succes haar wereldtitel aan de brug. Een resultaat van jarenlange, loodzware trainingsarbeid. Maar aan haar WK-goud hangt slechts een premie van... zo’n 2.700 euro. Geen vetpot, maar daar maalt ze niet om.

“Ben ik totaal niet mee bezig”, reageerde Derwael na het WK. “Ik doe dit uit liefde voor de sport. “Elke turner weet op voorhand dat de bedragen niet echt hoog liggen.”

En dat haar vriend Siemen Voet als profvoetballer bij Roeselare meer verdient in tweede klasse? “Ik zou het niet weten. Alle extraatjes zijn mooi meegenomen”, was ook hier haar antwoord kort maar duidelijk.

Het lot van een topsporter in een “kleine” sport, dus. Gelukkig brengen sponsorcontracten wél wat meer brood op de plank.

LEES OOK. Nina Derwael na het WK-goud in Stuttgart: “Ik probeer nog niet te veel aan Tokio te denken”

LEES OOK. Waarom verliefde Nina Derwael haar gouden medaille ook een beetje aan haar vriend te danken heeft

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.