Nina Derwael wordt gehuldigd in Sint-Truiden op 26 oktober

Nina Derwael wordt gehuldigd in Sint-Truiden op 26 oktober

Foto: BELGA

Sint-Truiden -

Net als vorig jaar zal de stad Sint-Truiden Nina Derwael huldigen als kersvers wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers. De huldiging gaat op 26 oktober door in de Limburgse stad.

De stad Sint-Truiden zal alle Limburgse turnverenigingen uitnodigen om erbij te zijn in het Truiense Sportcentrum Sint-Pieter. Daar zal de 19-jarige Derwael ook tijd vrijmaken voor de fans.

Afgelopen zaterdag verlengde Nina Derwael op het WK in het Duitse Stuttgart haar wereldtitel op de brug. Ze haalde het met 15.233 punten, voor de Britse Rebecca Downie (15.000 ptn) en de Amerikanse Suni Lee (14.800 ptn).

Met Senna Deriks, Jade Vansteenkiste, Maellyse Brassart en Margaux Daveloose werd Derwael tiende in de teamcompetitie. De Belgische vrouwen behaalden zo een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. In de allroundcompetitie eindigde Derwael op de vijfde plaats.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.