Geen Tour de France voor sprinters? Bij Lotto-Soudal zien ze toch “zes tot zeven mogelijkheden”

Geen Tour de France voor sprinters? Bij Lotto-Soudal zien ze toch “zes tot zeven mogelijkheden”

Caleb Ewan naast Steven Kruijswijk. Foto: Photo News

Met drie ritzeges voor Caleb Ewan verliep de Tour van 2019 voorspoedig voor Lotto-Soudal. Of dat dit jaar opnieuw kan?

LEES OOK. Dit is het rittenschema van de Tour de France 2020: “Geen Tour voor rouleurs, maar voor klimmers”, aldus Tourbaas Christian Prudhomme

Had iedereen de mond vol van de nieuwe en spectaculaire beklimmingen die in 2020 op het programma staan, dan gingen de spurters ook op zoek naar hun mogelijkheden. Niet veel, zo vonden wij aanvankelijk. “Daar ga ik niet mee akkoord”, weerlegde John Lelangue, algemeen manager bij Lotto-Soudal en de grote baas van Caleb Ewan. “Ik blijf optimistisch en zie toch zes echte mogelijkheden en misschien wel zeven. Weliswaar op geaccidenteerd terrein maar Caleb heeft in het verleden al laten zien dat hij daar geen schrik van moet hebben. En we hebben meer renners dan Caleb. Er liggen voor onze ploeg heel wat mogelijkheden.”

Waar ligt de lat? Lelangue: “Ik ga voor minimum drie zeges. Dat is hoog maar je moet de lat altijd hoog leggen. We willen even goed dan vorig jaar. Een klassementsrenner hebben we niet, dus gaan we in de bergen aanvallen in de hoop dat onze renners de nodige vrijheid krijgen. Iedere dag liggen er kansen, van Nice tot Parijs, met uitzondering van de klimtijdrit.”

Het wordt een zware Tour, voorspelt de CEO van Lotto-Soudal. “Omdat je er eigenlijk vanaf de eerste dag moet staan. In de eerste week zijn er ritten met vierduizend hoogtemeters. Dat zijn al ritten voor de klassementsrenners. Deze Tour is voor mij zwaarder dan die van vorig jaar. Er is geen overgangsperiode en dat zal zwaar zijn voor de klassementsrenners. Maar in deze Tour is er plaats voor iedereen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.