De Warmste Week trekt zich op gang: u kan nu online registreren

'Sportyves tegen Kanker' wordt opnieuw het warmste familie-evenement rond de Damvallei

'Sportyves tegen Kanker' wordt opnieuw het warmste familie-evenement rond de Damvallei

Esther Verhamme, geflankeerd door haar mama en burgemeester Elsie Sierens Foto: Geert Herman

Destelbergen - Zevenentachtig fietsers en vijfhonderddertig lopers en wandelaars engageerden zich vorig jaar voor Sportyves, het warmste familie-evenement rond de Damvallei. Over exact twee maand is het weer zover, vanaf vandaag kan u online registreren voor deze editie. Organisator Esther Verhamme herdenkt samen met Destelbergen en Heusden opnieuw de betreurde schepen van Sport Yves De Lausnay. "We hebben vorig jaar gehoord dat er veel soorgelijke verhalen waren, daarom krijgt iedereen nu de kans om een familielid of geliefde te herdenken onder de hashtag #iedereenzijnyves", vertelt ze.

Behalve veel ontroering en warmte, zorgde het initiatief vorig jaar ook voor liefst 23.480 euro ten voordele van Kom op tegen Kanker. Behalve het sportieve luik, kan u ook uw gading vinden op de kerstmarkt. Er is ook een dj, er zijn eet-en drankstandjes en de kleinsten genieten van een leuke tijd in het kinderdorp. 

Lopen en wandelen kan tussen 10 uur en 15 uur, de afstand, de duur en het tempo, dat bepaalt u zelf. De deelnameprijs is 15 euro. Fietsen levert 10 euro op voor het goede doel. 's Ochtends is er een rit van 85 km om 9.00 uur, wie het iets rustiger wil doen, kan voor een familieritje gaan van zo'n 20 km, met vrij vertrek tussen 9.30 uur en 13.30 uur. De kinderanimatie voor de kleinsten brengt ook 10 euro op voor Kom op tegen Kanker. 

De prijs en eer van de best gesponsorde Sportyvesling opstrijken kan dit jaar ook: daarvoor moet je een sponsorformulier downloaden en laten invullen door familie en vrienden. Benieuwd wie het hoogste bedrag toevoegt aan het warmste initiatief van Destelbergen en Heusden. Halsverwarmers bestellen ten voordele van Sportyves tegen Kanker kan ook, op de website die u hieronder vindt. 

Registeren kan vanaf nu op de website www.yvestegenkanker.be. Elke bijdrage is natuurlijk welkom op het rekeningnummer BE23 0689 1097 2291. Stip het alvast aan in uw agenda, en trek die loopschoenen aan: 15 december, de warmste dag van de Warmste Week aan en rond het Damvalleimeer in Destelbergen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio