Petje af: Peter ‘Snakebite’ Wright heeft amper 72 pijlen nodig en gooit illuster wereldrecord in het darts

Petje af: Peter ‘Snakebite’ Wright heeft amper 72 pijlen nodig en gooit illuster wereldrecord in het darts

Foto: Photo News

De dartswereld daverde deze week even op haar grondvesten. Peter Wright veegde namelijk een straf wereldrecord van Michael van Gerwen van tafel.

De 49-jarige Schot, die door het leven gaat met de bijnaam ‘Snakebite’, maakte maandag gehakt van zijn tegenstander Krzysztof Ratajski tijdens de Players Championship 29. Wright had amper 72 pijlen nodig om zes frames te winnen, goed voor een droge 6-0. Daarbij gooide hij gemiddeld 123,5 punten.

Niemand deed ooit beter tijdens een uitgezonden wedstrijd want tot dan stond het wereldrecord op naam van Van Gerwen. De Nederlandse nummer één gooide drie jaar geleden een gemiddelde van 123,4 punten tijdens een 7-1-zege in de Premier League.

Gek genoeg werd ‘Snakebite’ een ronde later pijnlijk uitgeschakeld. De Schot ging met 7-6 onderuit tegen Brendan Dolan. Het record van Wright is overigens geen algemene topprestatie. Zo gooide de Australiër Kyle Anderson ooit een gemiddelde van 134,94 punten. Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson lukte er ooit eentje van 133,35 punten. Maar deze twee wedstrijden waren niet live te volgen en dus komen ze niet in aanmerking voor een wereldrecord.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.