Man aangehouden voor poging moord na schietincident in Lievegem

Man aangehouden voor poging moord na schietincident in Lievegem

Foto: svg

Lovendegem / Zomergem / Waarschoot -

De man die werd opgepakt na het schietincident in het Oost-Vlaamse Lievegem zondagavond, is aangehouden voor poging moord. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De man had de moeder van zijn ex-vriendin in de arm geschoten.

LEES OOK. Man schiet en raakt moeder van vriendin: “‘Ze heeft me bedrogen’, zei hij vlak daarvoor” (+)

Het incident gebeurde in de Centrumstraat en de straat Vellare in Lievegem. De politie kreeg eerst bericht dat er een schot zou zijn afgevuurd op een woning in Vellare. “Een raam werd door een projectiel doorboord. In de woning was een man aanwezig, maar hij werd niet gewond. Kort nadien werd in de Centrumstraat een voertuig onder vuur genomen vanuit een ander voertuig. De ruit van het passagiersportier werd door een projectiel verbrijzeld. De passagier van het beschoten voertuig, een 74-jarige vrouw, werd gewond. Ze kreeg een projectiel in haar arm, maar verkeert niet in levensgevaar”, zegt het parket.

De feiten kaderen in de relationele sfeer. De slachtoffers zijn de vader en de moeder van een 52-jarige vrouw uit Lievegem. “De 52-jarige vrouw zat aan het stuur van het beschoten voertuig, maar raakte niet gewond. Uit het onderzoek kwam vrij snel een verdachte in beeld, namelijk de 48-jarige ex-vriend van de vrouw”, zegt persmagistraat An Schoonjans.

De verdachte werd in de nacht van zondag op maandag rond middernacht opgepakt in zijn woning in Wichelen. Hij werd verhoord en voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Hij werd aangehouden wegens poging moord en verboden wapendracht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees