Vrijdag is het Dag en Nacht van de Jeugdbeweging

De Deinse jeugdraad, de jeugddienst en alle Deinse jeugdverenigingen vieren op vrijdag 18 oktober de Dag en Nacht van de Jeugdbeweging. Traditiegetrouw worden jongeren in jeugdbewegingsuniform ’s ochtends tussen 7 u. en 8.30 u. aan het Stationsplein verwend met een heerlijk gratis ontbijt, omkaderd met muziek en gezellige vuurkorven. ’s Avonds organiseert de Deinse jeugdraad in JH Brieljant de Nacht van de Jeugdbeweging. Deze gratis fuif, met in de lineup divers lokaal DJ-talent, begint om 21 u. De eerste honderd aanwezigen krijgen bovendien een gratis drankje én een hotdog.

“Meer dan 2.200 Deinse jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. Met JoKri Deinze-Nevele, dat deze zomer als nieuwe jeugdvereniging in Deinze werd erkend, telt de stad nu maar liefst elf bloeiende jeugdverenigingen en twee speelpleinwerkingen op drie locaties. En dat willen we met de Dag en Nacht van de Jeugdbeweging vieren,” zegt schepen van jeugd Rutger De Reu.

“Jeugdbewegingen bieden het hele jaar rond een werking aan aan kinderen en jongeren, met het zomerkamp als hoogtepunt. Jeugdbewegingen bieden een model aan waar je verschillende leeftijdsgroepen doorloopt en waar je je kan inzetten als leider of leidster. Spel, groep, groei en ontplooiing staan centraal. Je doet er heel wat ervaring op, die je je hele leven blijft meedragen. De eindverantwoordelijkheid van een groep ligt bij jongeren zelf. Een jeugdbeweging is immers niet alleen voor jeugd, maar ook door jeugd. Tijdens Dag en Nacht van de Jeugdbeweging in Deinze willen we dit tonen aan de buitenwereld, om ook de jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugdbeweging warm te maken,” vult Floren Muys, voorzitter van jeugdraad Deinze aan.

Ontbijt op het Statieplein

Op vrijdag 18 oktober trakteren de Deinse jeugdraad en jeugddienst alle jongeren in jeugdbewegingsuniform tussen 7 u. en 8.30 u. op het Statieplein op een heerlijk gratis ontbijt met warme chocomelk, koffie, koffiekoeken en appelsap. DJ Mathias Van Rechem zorgt voor de nodige sfeervolle muzikale deuntjes op maat van de jeugdbewegingen en de traditionele vuurkorven zorgen voor warmte en gezelligheid.
 
Nacht van de jeugdbeweging in JH Brieljant

’s Avonds gaat het jeugdbewegingsfeest verder met de Nacht van de Jeugdbeweging in JH Brieljant. Deze fuif is gratis voor iedereen, bovendien krijgen de eerste honderd aanwezigen een gratis drankje en hotdog aangeboden. Tussen 21 u. en 4 u. kan iedereen op de dansvloer genieten van lokaal DJ-talent: Y-pluss, J-Castle, Bibendum en Avack B2B Mike Christiano zullen voor de nodige beats zorgen.

Challenges

Daarnaast zal tijdens de Nacht van de Jeugdbeweging ook duidelijk worden welke jeugdverenigingen in de prijzen vallen na afloop van de Challenges. Drie weken lang konden ze strijden voor vijf schitterende prijzen en werden ze door Jeugdraad Deinze de wijde wereld ingestuurd met tal van ludieke en zinvolle opdrachten: zoveel mogelijk vuilniszakken met zwerfvuil verzamelen, het meeste aantal kale kopjes scheren in de leidinggroep of het meeste aantal rondjes rond het stadhuis lopen in uniform, met zoveel mogelijk dieren op de foto ...

Vooral Speelplein Doekeewa was superactief in deze challenges onder hun motto: “Doekeewa, doekeezot en doekeemee”. Mathieu Schollier, van Speelpleinwerking Doekeewa Deinze: 'Zo deden we al een zwerfvuilactie en liepen we met een aantal animatoren meer dan 100 rondjes rond het stadhuis. “We gaan voor de 100”: was dan ook het doel waarmee we eraan begonnen. Ook andere jeugdwerkingen uitdagen konden we zeker niet laten liggen, om zo een sterke band te ontwikkelen met de andere jeugdwerkingen. Hierbij daagden we JNM Leievallei uit tot een potje ‘beerpong’ en maakten we van de gelgenheid gebruik om ook een andere uitdaging, waarbij er een volledige activiteit met een onderbroek boven de broek werd begeleid, erbij te betrekken. Natuurlijk zijn we ook een jeugdwerking met een hart. Daarom stonden we volledig achter de challenge waarbij we geld moesten ophalen voor een goed doel. Hiervoor deden we een pannenkoekenverkoop waarbij het opgehaalde geld volledig naar de ‘Jojo’ gaat. De Jojo is een werking die kampen en activiteiten organiseert voor mensen met een beperking.'

Verkeer

Tussen 7 u en 8.30 u is het Statieplein verkeersvrij. Er is parkeerverbod vanaf donderdag 17 oktober om 12 u tot vrijdag 18 oktober om 12 u voor de voorbereiding en de afbraak.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio