Belgische schaatsbond wil atleten in “snelste pak ter wereld” naar de Winterspelen te sturen

De Belgische schaatsfederatie (KBSF) wil scoren op de Winterspelen in 2022 in Peking. Een samenwerking met Bioracer moet daarbij een sleutelrol spelen.

Voorzitter Corné Lepoeter werd in Limburg geflankeerd door Bart Swings en Hanne Desmet. Het was de schoonzoon van Hans van Kasteren die aankondigde dat er met Bioracer samengewerkt gaat worden om onze Belgische atleten in het “snelste pak ter wereld” te krijgen voor de Winterpelen.

Verder volgde een (nieuwe) oproep om werk te maken van een “topaccommodatie” in Vlaanderen, zijnde een 400 meter-baan en een shorttrackpiste. “Bart is nu toevallig in het land, maar vertrekt binnenkort weer naar het buitenland. En Hanne woont in Heerenveen”, aldus Lepoeter.

“Dat is het zwaarste aan mijn sport”, vult Swings aan. “Het veel weg zijn van huis, van familie en vrienden. En als ik thuis ben, wringt het altijd een beetje want ik wil me kunnen voorbereiden op belangrijke wedstrijden die eraan komen.”

Er wordt politiek nagedacht over een piste in Herentals of Hasselt. De kostprijs? 20 tot 40 miljoen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.