EUROPEAN OPEN. Andy Murray rukt op naar kwartfinales, topreekshoofd Monfils moet afdruipen in Antwerpen

EUROPEAN OPEN. Andy Murray rukt op naar kwartfinales, topreekshoofd Monfils moet afdruipen in Antwerpen

Foto: BELGA

Andy Murray (ATP 243) heeft zich donderdag in de Antwerpse Lotto Arena geplaatst voor de kwartfinales van de European Open (hard/635.750 euro). Eerder werd topreekshoofd Gael Monfils verrassend uitgeschakeld.

LEES OOK. Vliegen en Gille grijpen ticket voor halve finales dubbelspel European Open

De Brit Any Murray klopte in de achtste finales het Uruguayaanse achtste reekshoofd Pablo Cuevas (ATP 45) in twee sets: 6-4 en 6-3. De partij nam 1 uur en 25 minuten in beslag.

Murray treft in de kwartfinales de Roemeen Marius Copil (ATP 92), die de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 15), het derde reekshoofd, in drie sets (6-4, 5-7 en 7-6 (9/7)) naar huis stuurde.

De 32-jarige Murray, ex-nummer 1 van de wereld, werkt in Antwerpen verder aan zijn comeback. Begin dit jaar, vlak voor de Australian Open, kondigde de tweevoudige olympische kampioen aan dat hij een punt zou zetten achter zijn carrière. Een ingrijpende heupoperatie gaf hem echter opnieuw hoop. In het enkelspel vierde hij afgelopen zomer zijn rentree, waarna hij met overtuigende wedstrijden op enkele Aziatische toernooien voort vertrouwen opdeed. In de eerste ronde in de Lotto Arena rekende hij af met Kimmer Coppejans (ATP 158). De 25-jarige Belg moest met 6-4 en 7-6 (7/4) het onderspit delven.

Gael Monfils laat zich verrassen

De 18-jarige Italiaan Jannik Sinner (ATP 119) versloeg het Franse eerste reekshoofd Gael Monfils (ATP 13) in twee korte sets: 6-3 en 6-2. De partij duurde 61 minuten.

In de kwartfinales neemt Sinner het op tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 53), die in de achtste finales het Duitse zevende reekshoofd Jan-Lennard Struff (ATP 41) in twee sets (6-3 en 6-4) uitschakelde.

Monfils was als topreekshoofd vrij in de eerste ronde. Vorig jaar bereikte de 33-jarige Fransman in Antwerpen de finale, maar daarin was de Brit Kyle Edmund te sterk. Sinner kreeg voor het Antwerpse toernooi een wildcard. In de eerste ronde versloeg hij de Pool Kamil Majchrzak (ATP 91) met 6-4 en 6-2.

Schwartzman sneuvelt na marathonwedstrijd

Eerder plaatste ook de Roemeen Marius Copil (ATP 92) zich al voor de kwartfinales. Copil klopte in de achtste finales de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 15), het derde reekshoofd, in drie sets: 6-4, 5-7 en 7-6 (9/7). De partij nam 2 uur en 43 minuten in beslag.

Copil plaatste zich als qualifier voor de hoofdtabel. In de eerste kwalificatieronde rekende hij af met Ruben Bemelmans (ATP 201). Schwartzman was in de eerste ronde vrij. Bij de edities van 2016 en 2017 eindigde hij telkens als runner-up.

Corrigeer

MEER NIEUWS