Eerste verjaardag van de fusie wordt gevierd met eigen editie van het gezelschapsspel Monopoly

Deinze heeft nu zijn eigen Monopolyspel

Na Brugge, Gent, Antwerpen en Roeselare krijgt ook Deinze in Het Land van Nevele een eigen versie van het populairste bordspel ter wereld. Het hele team van AD Delhaize Deinze werkte, samen met de stad, maandenlang aan het Deinse Monopoly spel. Vanaf 31 oktober is het te verkrijgen in AD Delhaize Deinze via een spaaractie. Wie niet wenst te sparen kan het bordspel kopen voor 49,95 euro.

“Deinze en Nevele zijn op 1 januari 2020 één jaar gefusioneerd. Als fiere Deinzenaren zochten we hoe we dit op een gepaste manier kunnen vieren. We dachten aan een eigen versie van het unieke gezelschapsspel Monopoly. En we zijn bijzonder blij met het resultaat”, getuigt Sam Dewitte, zaakvoerder van AD Delhaize Deinze.

“Het vergde een aantal maanden om dit bordspel een eigen Deinse invalshoek te geven zowel inhoudelijk als vormelijk. Het is niet evident om alle straten en bezienswaardigheden op de juiste manier in kaart te brengen en geen enkele plaats te vergeten. Het spelbord is uiteindelijk zo opgemaakt dat elke deelgemeente van de nieuwe stad aan bod komt. De volgorde en de waarde van de straten is bepaald op basis van het aantal inwoners van elke deelgemeente. Aangezien er 17 deelgemeenten zijn en we 22 “straten” nodig hadden, zijn deze aangevuld met enkele bekende plaatsen,” vervolgt Geert De Witte van AD Delhaize Deinze. “De Deinse editie van het spel blijft trouw aan het originele concept, maar kreeg inhoudelijk en grafisch een Deins jasje aangemeten”.

Elk van de zeventien deelgemeenten mocht een straat leveren. Voor de vier stations, die op het bordspel aanwezig zijn, moest men, naast Deinze, Hansbeke en Landegem, ook het vroegere station van Astene van onder het stof halen. Centraal op het speelbord staat het kasteel Ooidonk en bij alle 22 straten staan foto’s. De waarde van de straten is bepaald aan de hand van het aantal inwoners van de deelgemeente, te beginnen met Poesele en eindigen bij de Markt van Deinze.

Voor de productie van het bordspel werkte AD Delhaize samen met de Amerikaanse spelfabrikant Hasbro en het Nederlandse Detail4Retail. Hasbro geeft jaarlijks maar aan enkele steden of gemeenten de toelating om een eigen versie van het bordspel te ontwikkelen. Het was AD Delhaize Deinze die dit voor Deinze kon realiseren. Er werden 4000 stuks aangemaakt. Die worden vanaf 31 oktober verkocht, maar op is op.

Het spel is alleen te koop in AD Delhaize Deinze. Je kan het verkrijgen via een spaaractie. Per aankoopschijf van 10 euro krijg je een zegel, vanaf 15 zegels is je spaarkaart vol en kan je het bordspel aankopen voor 32,95 euro. Als je niet wenst te sparen kan je het bordspel kopen voor 49,95 euro. De actie start op donderdag 31 oktober en loopt zolang de voorraad strekt. Mr Monopoly himself komt binnenkort langs in Delhaize Deinze om het spel te promoten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio