Lichaam van vermist model teruggevonden in blok beton: moordenaar injecteerde haar met zwembadreiniger

Lichaam van vermist model teruggevonden in blok beton: moordenaar injecteerde haar met zwembadreiniger

Esmeralda Gonzalez Foto: Facebook

Esmeralda Gonzalez was al maanden vermist. De hoop om haar levend terug te vinden slonk elke dag een beetje meer. Maar hoe de politie van Las Vegas haar levenloze lichaam ontdekte, dat had niemand kunnen denken.

Het was de broer van Esmeralda die op 31 mei alarm sloeg: hij had zijn zus al een week niet meer gezien. Toen hij naar haar huis reed, was de voordeur niet op slot en brandden alle lampen. Volgens de openbaar aanklager was het huis toen ook al geplunderd.

Lichaam van vermist model teruggevonden in blok beton: moordenaar injecteerde haar met zwembadreiniger
Foto: FB

De dag voor haar verdwijning hadden buren de politie al gebeld omdat ze Esmeralda in niets meer dan lingerie en hoge hakken over straat hadden zien lopen. Camerabeelden toonden dat ze in diezelfde outfit de vorige dag ook al naar een autoverkoper werd gereden. Op die bewuste 31 mei was op andere beelden nog te zien hoe ze op West Torino Avenue een deur probeerde te openen, hoe de eigenaars van het huis haar wegstuurden en hoe ze doorwandelde naar het huis van de man die nu verdacht wordt van de moord.

Christopher Prestipino woonde niet ver van Gonzalez, en de politie kreeg twee tips over hem binnen in het kader van het moordonderzoek. Een van de tipgevers had van een vriend gehoord dat Prestipino toegegeven had dat hij de jonge vrouw vermoord had. De politie kreeg ook te horen dat ze in de woestijn nabij de grens tussen Nevada en Californië naar haar lichaam moesten zoeken.

Op 8 oktober vonden ze het lichaam van de jonge vrouw ook: verstopt in de woestijn, in een houten kist die vol beton gegoten was.

De politie kreeg te horen dat Prestipino Esmeralda eerst zijn huis in lokte, waarna hij haar een dosis metamfetamine gaf. Toen ze zich vreemd begon te voelen, dreigde ze de politie te bellen. Daarop zou Prestipino haar vastgebonden hebben en gewurgd tot ze het bewustzijn verloor. Hij dacht toen al dat ze dood was, maar Gonzalez werd even later weer wakker. Ze sloeg Prestipino nog, maar moest zich toch gewonnen geven. Daarna zou de man haar geïnjecteerd hebben met zwembadreiniger.

Na de feiten zou Prestipino samen met zijn vriendin Lisa Mort alles in het werk gesteld hebben om het lichaam te doen verdwijnen. Ze bouwden samen een kist waarin ze Gonzalez onder een laag beton zouden verbergen. Die dumpten ze in een gehuurde camionette in de woestijn. Mort werd eerder al gearresteerd voor haar medeplichtigheid, Prestipino kon pas een week geleden gevat worden toen hij terugkwam van een trip naar Belize. De politie wachtte de man op de luchthaven op. Hij wordt aangeklaagd voor moord en ontvoering. Ondertussen werd ook Casandra Bascones gearresteerd nadat een tipgever haar aanduidde als mogelijke mededader. Wat haar rol precies was, is nog niet duidelijk.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees