Peperstraat afgesloten van 21 tot 31 oktober.

Eenrichtingsverkeer voor aanleg verhoogd fietspad in Gaversesteenweg

Op maandag 21 oktober starten de werken voor de aanleg van een verhoogd fietspad in de Gaversesteenweg in Petegem. Dit fietspad zal aansluiten op het bestaande fietspad dat werd aangelegd door het Agentschap Wegen en Verkeer en zal hetzelfde profiel hebben. Het fietspad wordt in beton aangelegd. De werken zullen ongeveer acht weken duren. Op weekdagen is er daarvoor eenrichtingsverkeer, behalve voor fietsers. De handelszaken blijven bereikbaar.

De werken vinden plaats aan de kant van de pare huisnummers. De fietssuggestiestrook en het voetpad worden uitgebroken en er wordt een verhoogd fiets- en voetpad aangeled. De werken zullen in twee fases plaatsvinden.

Twee fases

Op maandag 21 oktober beginnen de werken op het deel van de Gaversesteenweg tussen huisnummer 48 en het kruispunt met de Poelstraat. Deze werken zullen ongeveer vijf weken duren.

Aansluitend gaan de werken verder in het deel van de Gaversesteenweg vanaf huisnummer 24 tot aan het kruispunt met de fietsostrade, net voor het spoorwegviaduct. Deze fase zal ongeveer drie weken duren. Tijdens deze fase is de Poelstraat afgesloten. Er is een omleiding via de Ten Rodelaan.

De timing is echter afhankelijk van de weersomstandigheden.

Eenrichtingsverkeer

Tijdens de werken is er op weekdagen eenrichtingsverkeer. Je kan de stad blijver verlaten: van het centrum van Deinze richting Nazareth en E17. Tijdens het weekend blijft het verkeer in beide richtingen mogelijk.

Fietsers kunnen te allen tijde in beide richtingen rijden. De handelszaken blijven bereikbaar tijdens de werken.

Peperstraat

Van 21 oktober tot 31 oktober is de Peperstraat in Bachte-Maria-Leerne afgesloten voor het verkeer. Er wordt een wegomlegging voorzien via de Filliersdreef en de Leernsesteenweg en omgekeerd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio