Zevende (!) kandidaat voor voorzitterschap CD&V: “De partij schiet al te vaak in een kramp”

Zevende (!) kandidaat voor voorzitterschap CD&V: “De partij schiet al te vaak in een kramp”

Christophe Vermeulen wil de partij hervormen Foto: Facebook

Er is een zevende kandidaat opgestaan voor het voorzitterschap van CD&V. Christophe Vermeulen (37), een uit West-Vlaanderen aangespoelde Gentenaar, wil de partij “in de diepte hervormen”. “De partij zit vast in goede bedoelingen en belegen structuren”, bevestigt hij aan Belga.

Vermeulen is geboren in Torhout, afkomstig van de Zedelgemse deelgemeente Veldegem, maar woont al lang in Gent. Hij is jurist van opleiding en werkte onder meer voor de CD&V’ers Hendrik Bogaert, Inge Vervotte en Tom Vandekendelaere. Hij was ook even jongerenvoorzitter van de partij.

De drijfveer voor zijn kandidatuur is “diepe bezorgdheid”. “Er heerst frustratie bij veel leden dat ze zich niet meer herkennen in de partij. Dit wordt te weinig geaccepteerd door de partij en door de kandidaten.”

LEES OOK. Ook havenbaas Joachim Coens doet gooi naar voorzitterschap CD&V: “Ik zal het debat op z’n minst aangestookt hebben”

De ambitie van Vermeulen is om van CD&V “het eerste interactieve politieke platform van Vlaanderen” te maken. “Het hele links-rechtsverhaal moet op de schop. Ons uitgangspunt is het centrum, maar dat wil niet zeggen dat we ‘enerzijds-anderzijds’ moeten zijn. We moeten gewoon zoveel mogelijk goed doen voor zoveel mogelijk mensen.”

“Partij schiet al te vaak in een kramp”

Vermeulen wil de band met het klassieke middenveld doorbreken. “De tijd dat de vakbond zegt wie er op de lijst moet staan is voorbij.” Volgens Vermeulen moet CD&V weer leren uitkomen voor de eigen mening. “Die nood is hoog. De partij schiet al te vaak in een kramp.”

Christophe Vermeulen is dus de zevende kandidaat, na Katrien Partyka, Vincent Van Peteghem, Raf Terwingen, Sammy Mahdi, Walter De Donder en Joachim Coens.

Corrigeer

MEER NIEUWS