Great Bruges Marathon trekt 6.000 lopers (en die komen soms van héél ver)

Great Bruges Marathon trekt 6.000 lopers (en die komen soms van héél ver)

Sharon Price en haar vrienden genoten met volle teugen van de Brugse marathon, en van het lekkere eten. Foto: ddj

Brugge -

De Great Bruges Marathon werd zondagmorgen op gang geschoten aan Den Dijver. De deelnemende lopers en wandelaars kwam uit maar liefst 62 verschillende landen. “Een fantastische locatie om onze eerste internationale halve marathon te lopen.”

Zondag trok een karavaan van om en bij de 6.000 sportievelingen door de Brugse binnenstad voor de derde editie van de Athora Great Bruges Marathon. Met zo’n drieduizend deelnemers was de halve marathon opnieuw het populairste onderdeel, al zakten ook heel wat wandelaars af voor de ‘21K Walk’ of de ‘Family Walk’ van acht kilometer lang.

Lekker eten

Net als vorig jaar bracht de marathon de lopers langs de Zeebrugse dijk, terwijl de halve marathon nabij Dudzele rechtsomkeer maakte richting binnenstad. De organisatie zette dit jaar wel extra in op randanimatie en beleving. Zo sloeg het de handen in elkaar met Hotel- en Toerismeschool Spermalie en The Foodmaker. Alle deelnemers kregen een degustatiebordje en konden aan de finish een foodmarket bezoeken. Wandelaars werden onderweg zelfs getrakteerd op cava en chocolade. Onderweg zorgden twee ‘cheering zones’ voor sfeer en opzwepende muziek.

Opvallend: de lopers en wandelaars kwamen uit liefst 62 verschillende landen afgezakt naar Brugge, waaronder ook Sharon Prince uit Londen (Verenigd Koninkrijk). “We kwamen specifiek naar hier voor de marathon, maar beslisten er een citytrip van enkele dagen aan te koppelen”, zegt ze. “Een fantastische locatie om onze eerste internationale halve marathon te lopen.”

Toch was ook het een beetje afzien voor Sharon. “De kasseien op het einde van het parcours deden behoorlijk pijn”, gaat ze verder. “Maar dat wisten we eigenlijk op voorhand. De sfeer onderweg was fantastisch en de decibels gingen de hoogte in naarmate we de finish naderden. Het rijsttaartje en de wrap waren ideaal om op krachten te komen. Thuis gaan we reclame maken en volgend jaar komen we terug met een grotere groep (lacht).”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio