Dalilla Hermans wil niet meer op VRT komen: “Ze nemen me niet au sérieux, dus zal ik er nooit meer op tv komen”

Dalilla Hermans wil niet meer op VRT komen: “Ze nemen me niet au sérieux, dus zal ik er nooit meer op tv komen”

Foto: Kioni Papadopoulos

Schrijfster/opiniemaakster Dalilla Hermans (33) wil nooit meer te zien en te horen zijn op de VRT. Ze kondigde dat zelf aan in een filmpje op haar Instagramaccount. “Nooit heeft iemand bij de VRT me au sérieux genomen. Ik ben dat gebrek aan respect beu. Alsof ze me belachelijk vinden.” Bij de VRT horen ze het in Keulen donderen.

Het zit Dalilla Hermans duidelijk hoog. Vrijdagnacht om iets voor twaalf uur nam ze in haar garage een lange videoboodschap op die ze onmiddellijk postte op Instagram. Dat ze het gehad heeft met de VRT. Dat ze nooit meer in een programma wil te horen of te zien zijn, behalve dan op Ketnet.

De precieze reden van haar beslissing laat ze in het midden. Behalve dat ze vindt dat de verschillende programma’s, met name De afspraak en Van Gils en gasten waarin ze te zien was als praatgast, haar niet waardeerden. “Die redacties fucked me up”, zegt ze in een vreemde mix van Nederlands en Engels. “Ik kan je zo een lijstje geven van oneindig zwaar disrespect. Ik heb zoveel mensen en ideeën aangereikt, maar nooit heb ik daar een bedankje voor gekregen. Het is belachelijk. Ik heb echt het gevoel dat ze me ridiculous vinden. Ik ga hier niet vloeken, maar de VRT screwed me up. Ik ben nu 33 jaar en heb drie kinderen. Ik hoef dat soort shit niet meer te pikken.”

Wat er precies gebeurd is, zegt Dalilla Hermans er niet bij. “De mensen over wie het gaat, weten zelf wel waarom”, zegt ze. “Dat is vaag, ik weet het. Maar ik mag dat.” Ook aan de telefoon wil Hermans niet dieper ingaan op het waarom van haar beslissing. “Ik wil geen polemiek starten. Ik heb gezegd wat ik te zeggen heb. De betrokkenen zullen wel weten waarover het gaat.” Voor de rest wil ze geen commentaar kwijt.

“Waar gaat dit over?”

Bij de VRT zelf weet niemand heel goed wat Dalilla Hermans precies bedoelt, zegt woordvoerster Lesley Hernalsteen. “We hebben intern gepolst bij de programmamakers die met mevrouw Hermans hebben samengewerkt. Ze vallen allemaal uit de lucht.”

In de wandelgangen van de Reyerslaan is net hetzelfde te horen. “Waar gaat dit over? Het is al een hele tijd geleden dat Dalilla Hermans nog te gast was in een van onze programma’s. Dat had er vooral mee te maken dat het heel moeilijk was om haar te pakken te krijgen. Het moest via haar manager gaan, en dat duurde vaak een hele tijd. Maar echt, met de hand op het hart, er is nooit een zwaar incident geweest. We staan open voor een gesprek met haar, maar dan moeten we wel weten waarover het gaat.”

Veel reacties

Zondag postte Hermans zelf een nieuwe boodschap op Instagram. “Bedankt iedereen voor de reacties en berichtjes. Het ergste is dat negen op de tien reacties waren begrijp ik helemaal en heb ik ook meegemaakt.” Hermans wil ook nog benadrukken “dat er wel echt heel veel mensen met het hart op de juiste plaats voor de openbare omroep werken”. “Ik hoop dat de toekomst zal uitwijzen dat ik ongelijk heb.”

bekijk ook

Interview zonder woorden met Dalilla Hermans

Corrigeer

MEER NIEUWS