Lokaal Dienstencentrum 't Fazantenhof informeert over borstkanker

Kankermonoloog "Drie Stemmen' moet dialoog op gang brengen

Kankermonoloog "Drie Stemmen' moet dialoog op gang brengen

Celine Broeckaert speelt 'Drie Stemmen' in de gelijknamige monoloog Foto: if

Lochristi - Het Lokaal Dienstencentrum 't Fazantenhof organiseert morgen dinsdag 22 oktober een informatieavond rond borstkanker. De kankermonoloog 'Drie Stemmen' door Celine Broeckaert moet het debat rond seks en intimiteit tijdens en na de ziekte aanwakkeren.

Celine Broeckaert, op haar achttiende geconfronteerd met borstkanker bij haar moeder, was jarenlang buddy voor jongeren met kanker. "De "drie stemmen" in haar monoloog verwijzen naar de drie personages die ze vertolkt in het stuk, personages die bovendien centraal staan in een ziekteproces: de borstverpleegkundige (die tegelijk het gehele verzorgende personeel incarneert waar een patiënt tijdens de behandeling mee in contact komt), een jonge vrouw die borstkanker heeft gehad en nu haar leven opnieuw op de rails probeert te krijgen, en de partner van deze jonge vrouw. Tijdens een ziekteproces gaat de dichte omgeving (partner, kinderen, familie, vrienden) direct of indirect gebukt onder de situatie, zowel tijdens als na de ziekte. Alleen voelen zij zich soms een beetje in de steek gelaten, of weinig gehoord, terwijl zij met evenveel angsten, onzekerheden en vragen zitten, en ook steun nodig hebben. "Met deze voorstelling wil ik ook de nodige aandacht naar hen laten uitgaan en hen een platform bieden om hun verhaal te doen", vertelt Celine. 

Na de monoloog van een halfuurtje kan je in het Fazantenhof kennismaken met en info vragen aan verschillende professionele organisaties die ook aanwezig zullen zijn. De thema’s die aan bod komen zijn onder andere kanker en seksualiteit, werkhervatting, hormonenbehandeling, haaruitval bij kanker, sport na kanker en revalidatie. 

'Drie stemmen', monoloog en aansluitend informatieavond rond het thema borstkanker. Dinsdag 22 oktober van 19 uur tot 22 uur in 't Fazantenhof, Bosdreef 5C. De toegang is gratis. 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio