Fabrikant vleeswaren Noyen speelt in op bewuster consumeren: “Gedaan met lukraak delen van varkens te kopen”

Zaakvoerder Johan Noyen en zijn broer Pieter vormen de derde generatie van het familiebedrijf. In de zaak worden onder meer bloedworsten gemaakt. Foto: ivh

Evergem -

De Gentse slagerij Boucherie du Nord die Julien Noyen in 1923 overnam, is in minder dan een eeuw geëvolueerd naar een in Evergem aan de Noorwegenstraat gevestigd familiebedrijf dat met vijfendertig werknemers vleeswaren bereidt. Sinds 2016 wordt daarvoor nog enkel vlees gebruikt van varkens die duurzaam gekweekt worden in de Zwalmbeekhoeve in Munkzwalm.

“We maken vooral bloed-, witte -, Luikse en barbecuepensen. Met ingrediënten van de bovenste plank draaien we jaarlijks zes miljoen worsten. Sinds de recente overname van het Sleidings vleeswarenbedrijf ...

Het beste van Enkel voor abonnees