Boomdieven betrapt in Zoniënwoud

Boomdieven betrapt in Zoniënwoud

Foto: Photo News

Brussel / Ukkel -

In het Zoniënwoud zijn een tiental dagen geleden twee mannen betrapt die een aanzienlijke hoeveelheid hout probeerden te stelen. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De feiten vonden plaats op 11 oktober, zo melden La Capitale en Het Laatste Nieuws. Boswachters betrapten toen een houthandelaar uit Limburg op heterdaad, die met behulp van een houtvervoerder 17 kubieke meter hout met een waarde van ongeveer 5.000 euro probeerde op te laden op een speciale vrachtwagen. De mannen wisten duidelijk waar ze mee bezig waren, want ze probeerden de mooiste delen van de stam te ontvreemden. Sommige van de gekapte bomen hadden een stam van bijna 3 meter breed en waren tot 200 jaar oud.

De boswachters verwittigden de lokale politie van de zone Marlow (Ukkel/Oudergem/Watermaal-Bosvoorde) en die pakte de twee mannen op. Het Brusselse parket opende daarop een opsporingsonderzoek.

“Net zoals voor elke diefstal riskeren de verdachten gevangenisstraffen van 6 maanden tot 5 jaar”, aldus het Brusselse parket.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees