Politie doorzoekt internationale treinen na bommelding

Politie doorzoekt internationale treinen na bommelding

Het Centraal Station in Antwerpen. Foto: Getty Images

Antwerpen / Antwerpen 2018 -

In het Centraal Station in Antwerpen heeft de politie maandagmiddag verschillende treinen doorzocht. De politieactie kwam er nadat op sociale media een bommelding de ronde had gedaan.

De politie kreeg maandagochtend via verschillende mensen bericht dat op socialenetwerksite Snapchat een bericht de ronde deed waarin gewaarschuwd werd voor een aanslag in het Centraal Station in Antwerpen.

In het bericht hadden onbekenden het over een bomaanslag op de internationale treinen tussen België en Nederland. “Haal onze broeders terug uit Syrië, anders zijn de gevolgen voor jullie”, las het bericht verder.

De politie startte onmiddellijk een onderzoek naar de afzender van het bericht en de waakzaamheid in het Centraal Station werd opgetrokken. In de loop van de middag werden in het station drie internationale treinen doorzocht door de politie. Daarbij werden onder meer explosievenhonden ingezet die de koffers van reizigers op de trein controleerden. De sweepings van de drie treinen waren volgens de federale politie negatief.

Door de politieactie in het station was er lichte vertraging op enkele internationale lijnen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio