PSG-trainer Thomas Tüchel voor Europese clash met Club Brugge: “We staan voor het moeilijkste wat er is”

PSG-trainer Thomas Tüchel voor Europese clash met Club Brugge: “We staan voor het moeilijkste wat er is”

Foto: BELGA

PSG arriveerde gisteren niet compleet in Oostende. Neymar, Gueye en Draxler zijn geblesseerd, Mbappé maakte de trip wel na zijn comeback afgelopen weeked. Het gros van de vragen ging dan ook over de inzetbaarheid van de sterren van Thomas Tuchel, die daar duidelijk geënerveerd door raakte.

LEES OOK. Club Brugge-trainer Philippe Clement: “PSG is nog een stap hoger dan Real Madrid”

“We spreken teveel over de verschillende namen. Dat doe ik niet graag. Onze hele ploeg heeft al getoond dat ze kunnen samenspelen. We staan voor een uitmatch in de Champions League: het moeilijkste wat er is. Daarbovenop spelen we tegen Club Brugge, een uitstekende ploeg. Dat is nu het enige wat telt. Met Neymar of zonder Neymar, de match wordt sowieso gespeeld. Als hij er is: zoveel beter. Is dat niet zo, dan lossen we dat op. Elke match zoeken we de beste oplossing voor het team.”

Tuchel gaf wel aan dat Mbappé nog niet klaar is om een volledige wedstrijd te spelen. “Dat is te vroeg. We gaan bekijken wanneer we hem nodig hebben. Misschien is dat in het begin van de match, misschien is dat op het einde. Dat zullen we nog zien. Maar ik ben blij dat Kyllian hier is. We hebben hem lang genoeg moeten missen.”

De Duitser ziet Club Brugge trouwens niet als zwak broertje. “Ik heb ze voldoende geanalyseerd: mijn respect voor hen is groot. Kleine ploeg in deze groep? Ze stonden 0-2 voor op Real Madrid en speelden thuis gelijk tegen Galatasaray - en daar verdienden ze meer. We mogen ons hier aan een heel moeilijke opdracht verwachten”, aldus de Duitser. “Ze hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Het is een goede ploeg met veel energie.”

PSG-trainer Thomas Tüchel voor Europese clash met Club Brugge: “We staan voor het moeilijkste wat er is”
Foto: BELGA

Meunier verwacht gevaarlijke wedstrijd: “Mogen Club zeker niet onderschatten”

Voor Thomas Meunier betekent het duel van dinsdagavond met Paris Saint-Germain op bezoek bij Club Brugge op de derde speeldag in de Champions League een terugkeer naar de club waar het voor hem allemaal begon.

Meunier startte zijn carrière in de lagere reeksen bij Virton, maar debuteerde bij Club op het hoogste niveau, werd er omgetoverd tot verdediger, proefde er van Europees voetbal en werd er ook Rode Duivel. Na vijf seizoenen ruilde hij het Jan Breydelstadion in de zomer van 2016 in voor het Prinsenpark van PSG.

Voor Meunier is het niet de eerste keer dat hij terugkeert naar het Jan Breydelstadion. Op 14 november 2017 werkte hij er met de Rode Duivels al een oefeninterland tegen Japan (1-0) af. Toen kreeg hij applaus van de Brugse fans, deze keer verwacht hij niets speciaals. “Ik denk niet dat er een ontvangst zal zijn voor mij. De fans komen voor de wedstrijd Club tegen PSG, niet voor Thomas Meunier”, vertelde de Rode Duivel maandag.

De rechterflankverdediger volgt Club nog op de voet en is onder de indruk van hun prestaties. “Ik verwacht dan ook een gevaarlijke wedstrijd. Tegen Galatasaray had Club moeten winnen, tegen Real stonden ze 0-2 voor en had het in de tweede helft zelfs 0-3 kunnen worden. We mogen hen dus zeker niet onderschatten. Ze hebben goeie transfers gedaan en het gevaar komt een beetje van overal. Toch wordt het vooral opletten voor Hans Vanaken: je mag hem niet laten voetballen want hij kan het verschil maken.”

Meunier loopt ook duidelijk hoog op met coach Philippe Clement, die destijds nog assistent was van Michel Preud’homme. “Philippe maakt deel uit van een nieuwe generatie trainers, met moderne ideeën, zoals Tuchel, Guardiola. Zonder te willen vergelijken evenwel. Ze hebben allemaal een moderne visie op voetbal, ze zijn sterk op psychologisch vlak en communiceren goed. Clement heeft Waasland-Beveren naar de top vijf gehaald, is met Genk kampioen gespeeld en staat nu met Club eerste en in de Champions League. Hij heeft alles om een grote trainer te worden.”

Met zes op zes is PSG nu al mooi op weg naar de volgende ronde op het kampioenenbal. In de Champions League kregen ze dit seizoen nog geen enkel tegendoelpunt te slikken. “Een clean sheet is altijd onze prioriteit. Als we achterin de nul houden, dan winnen we, want we weten dat onze aanvallende spelers sowieso het verschil maken.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.