Eupen verzet zich tegen drie speeldagen schorsing voor Koch

Eupen verzet zich tegen drie speeldagen schorsing voor Koch

Foto: Photo News

Eupen zal dinsdagnamiddag (vanaf 14.00 uur) met verdediger Menno Koch voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschijnen. Dat bevestigde clubwoordvoerder Michael Reul maandag. De Oostkantonners zijn het niet eens met de drie speeldagen schorsing die het Bondsparket voorstelde aan de Nederlander.

In de slotminuten van de competitiematch op bezoek bij KV Oostende stuurde scheidsrechter Dierick de ingevallen Koch prompt met rood van het veld. Slechts enkele minuten na zijn invalbeurt pakte de Nederlander uit met een drieste tackle met gestrekt been richting Sakala. Koch leek zijn tegenstrever nog net te ontwijken, maar werd wel rechtstreeks uitgesloten. Eupen hield met een man minder de 2-3 voorsprong vast aan de kust.

Volgens het Bondsparket maakte de verdediger van de Oostkantonners een “brutale fout die de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar kon brengen”. Bondsprocureur Kris Wagner verwijst naar de indicatieve tabel om drie speeldagen schorsing en 3.000 euro boete te vorderen. Indien de Geschillencommissie die strafmaat dinsdag bevestigt, mist Koch de duels tegen Anderlecht (25/10), Kortrijk (29/10) en Genk (2/11).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.