Miss België-finalistes vallen bij bosjes onder de loden zon

Miss België-finalistes vallen bij bosjes onder de loden zon

Foto: Kevin Swijsen

Op dag drie van hun finalereis in Egypte zijn minstens 6 van de 32 Miss België-finalistes door de knieën gegaan. De oorzaak? Diarree, buikpijn of uitdrogingsverschijnselen. Eentje viel zelfs letterlijk flauw.

Extreme temperaturen, ver boven de dertig graden. Het is voor het eerst in vijftien jaar dat de Miss België-finalistes daar op hun reis mee te maken krijgen. Niet ideaal als je voor shoots uren moet poseren, en moet dansen voor foto’s en videobeelden. De hitte zorgt daardoor aan de lopende band voor problemen bij kandidates en soms ook bij de crew, die al om vijf uur ’s ochtends uit de veren is.

Miss België-finalistes vallen bij bosjes onder de loden zon
Foto: Kevin Swijsen

Darline Devos, voorzitster van het Miss België-comité en zelf apothekeres van opleiding, moest haar noodmedicatie al bovenhalen. “Gelukkig bleef het beperkt tot zes meisjes, want een soort van epidemie zou dramatisch zijn. In eerste instantie voor de kandidates zelf natuurlijk. Dit moet een mooi avontuur worden voor hen en dan wil je dat niet in bed moeten doorbrengen.”

Devos denkt dat de ‘massa’-misselijkheid te wijten is aan een samenloop van omstandigheden. “We raden de meisjes aan om voldoende te drinken en te eten, maar sommigen stellen het eten liever uit omdat ze een fotoshoot hebben en omdat ze hun buik zo plat mogelijk willen zien. Daarnaast blijft het een risico om zelfs maar je tanden te poetsen met kraanwater. Ik was er enkele jaren geleden zelf ook doodziek van en neem sindsdien overal flesjeswater mee.”

Nieuwe choreograaf

Maar er is niet alleen lastig nieuws, integendeel. Opvallende gast tussen de finalistes van Miss België 2020: zondag landde Junes Lazaar, bekend als stagiair Sami in De buurtpolitie en ex-Baba Yega. Lazaar werd door Darline Devos aangetrokken als nieuwe choreograaf. “Ik wil de hele finaleshow omgooien. Gedaan met van die lieflijke danspasjes op Celine Dion-deuntjes. Het mag allemaal wat meer groovy worden: dit zijn meisjes van 2020. Op 11 januari wil ik wel laten zien dat de finalistes veel meer aankunnen.”

Miss België-finalistes vallen bij bosjes onder de loden zon
Foto: Echte Verhalen: De Buurtpolitie
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees