Eindelijk konden ze gaan slapen, tot trouwers Bert en Anne-Sophie botsten op een ‘muur van bier’

Eindelijk konden ze gaan slapen, tot trouwers Bert en Anne-Sophie botsten op een ‘muur van bier’

Getuige Michiel Clyncke had van zijn werkgever zo’n 200 bakken bier meegekregen. Foto: rr

Oostkamp -

Bert Verdonck en zijn vriendin Anne-Sophie Byttebier stapten afgelopen zaterdag in het huwelijksbootje. Maar toen ze na aan lange nacht thuiskwamen, bleek de gevel van hun woning in Oostkamp hermetisch afgesloten door een muur van bierbakken. “Het eerste moment waren we not amused.”

Zondagochtend omstreeks vijf uur kwamen Anne-Sophie Byttebier (27) en haar kersverse echtgenoot Bert Verdonck (25) nietsvermoedend thuis na een spetterend trouwfeest. Het koppel zag er na een mooie, maar lange dag naar uit om eindelijk onder de wol te kruipen. Maar dat viel bij thuiskomst flink tegen.

De getuigen van Bert, Ward Truwant en Michiel Clyncke, hadden een aantal vrienden de opdracht gegeven om een heuse muur van bierbakken te bouwen. Vlak voor de gevel van de woning van het pasgetrouwde koppel. “We wilden hen de ultieme verrassing bezorgen”, zegt Ward Truwant lachend. “Michiel werkt bij brouwerij Vanhonsebrouck en die voorzagen maar wat graag zo’n 200 bakken bier.”

Terwijl het koppel en de twee listige getuigen de ceremonie voltrokken, bouwden de andere vrienden een muur van bierbakken. “We kregen de hele dag door updates en gniffelden toen we het resultaat zagen”, gaat Ward verder. “Al bleek na de eerste berichtjes die we van Anne-Sophie en Bert kregen, dat zij het toch niet zo grappig vonden. Gelukkig lagen wij daar niet van wakker (lacht).”

Meteen op huwelijksreis

Bruidegom Bert was de dag nadien al wat afgekoeld. “Laat ons zeggen dat de eerste reactie er eentje in het heetst van de strijd was na een lange dag”, zegt Bert, die er ondertussen de humor van inziet. “Toen we thuis aankwamen, was het mijn vrouw die de bierbakken het eerst opmerkte en een kreet slaakte. Anne-Sophie had het bovendien koud en bleef daarom in de auto zitten. Ik mocht de klus dus in mijn eentje klaren. De bierbakken waren vastgebonden met spanbandjes, dus het duurde even voor we binnen waren.”

Het koppel vertrok zondagavond al op huwelijksreis. Maar door de smakelijke grap moesten ze eerst nog 170 bierbakken wegbrengen. “Gelukkig kregen we alles tijdig opgeruimd en konden we met een gerust gemoed op reis vertrekken”, zegt Bert nog. “Ik had wel een beetje verwacht dat mijn vrienden me een loer zouden draaien, maar ze hebben wel héél hard hun best gedaan. Het goede nieuws is dat mijn twee getuigen zelf nog niet getrouwd zijn. Ze mogen zich dus aan een straffe tegenprestatie verwachten als het hun beurt is (lacht).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees