Einde van de Vanden Stock-dynastie bij Anderlecht is nabij: laatste Vanden Stock weg uit raad van bestuur

Einde van de Vanden Stock-dynastie bij Anderlecht is nabij: laatste Vanden Stock weg uit raad van bestuur

Claire Vanden Stock is de oudste dochter van ex-voorzitter Roger. Foto: Photo News

Het echte einde van de Vanden Stock-dynastie is nabij bij Anderlecht. Marc Coucke kocht de club over van Roger Vanden Stock en veranderde deze zomer al de stadionnaam van Constant Vanden Stockstadion naar Lotto Park. En nu verdwijnt ook de laatste Vanden Stock uit de raad van bestuur.

Claire Vanden Stock – de oudste dochter van Roger – zetelde tot voor kort nog in de bestuursraad als aandeelhoudster (5 procent), maar vorig jaar deed ze niet mee met de kapitaalsverhoging van 30 miljoen. Zo verschrompelde haar aandelenpercentage. Johan Beerlandt, CEO van bouwbedrijf Besix, pompte als aandeelhouder wel mee extra kapitaal in de club.

Het gevolg lag voor de hand. Op de laatste vergadering werd beslist dat Beerlandt in de raad van bestuur de plaats van Claire Vanden Stock zal innemen. Zij behoudt (samen met haar zus Julie) wel haar (symbolische) aandelen bij RSCA, maar de kleine impact die de familie Vanden Stock nog had, neemt nog een beetje af.

Roger Vanden Stock komt al lang niet meer naar de wedstrijden kijken, dochter Claire gebruikt wel nog haar abonnementen om geregeld eens met de kinderen te komen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.