Kim Clijsters wordt gelinkt aan de ex-coach van… Serena Williams

Kim Clijsters wordt gelinkt aan de ex-coach van… Serena Williams

Foto: Dubreuil Corinne/ABACA

Gaat Kim Clijsters voor haar comeback in zee met Sascha Bajin? De gerenommeerde tenniscoach verbrak na zes maanden zijn samenwerking met Kristina Mladenovic, tot ontgoocheling van de Française. Sinds die breuk wordt Big Sascha gelinkt aan onder meer Clijsters.

Clijsters kondigde begin september haar comeback aan, zeven jaar nadat ze een tweede keer was gestopt. Waar ze haar comeback maakt, zal ze pas later meedelen – als ze wil, ligt er een wildcard klaar voor haar op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe seizoen – net zoals de samenstelling van haar team. In elk geval wil ze nog een beroep doen op een coach, zei ze bij haar aankondiging. Carl Maes, die haar vroeger begeleidde als coach, kan zich immers niet elke dag vrijmaken (hij is aan de slag in de Kim Clijsters Academy) en zal enkel fungeren als een soort mentor. Clijsters werkt evenzeer met de man die haar lichaam het best kent: osteopaat Sam Verslegers, haar vaste physical coach.

Hoe dan ook is Bajin een grote naam. De in Duitsland geboren Serviër was een kleine tien jaar het geheime wapen van Serena Williams. Bajin was haar hitting partner – hij kopieerde de speelstijl van de tegenstander op trainingen – en trainde met Williams in de fitness. Het was een van de langste samenwerkingen in de tenniswereld. Bajin was ook de coach van Naomi Osaka, de gewezen nummer één van de wereld.

Kim Clijsters wordt gelinkt aan de ex-coach van… Serena Williams
Foto: BELGAIMAGE
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.