Philippe Geubels verbijt tranen op Nederlandse tv: “Ik ben gecrasht”

Philippe Geubels verbijt tranen op Nederlandse tv: “Ik ben gecrasht”

Foto: Beau

Phlippe Geubels was maandag te gast op de Nederlandse zender RTL. In het praatprogramma ‘Beau’ kwam hij vertellen over ‘Taboe’, de reeks die hij maakte en die nu ook genomineerd is voor een Emmy Award. Toen de aflevering over terminaal zieke patiënten ter sprake kwam, kreeg Geubels het moeilijk.

Philippe Geubels verbijt tranen op Nederlandse tv: “Ik ben gecrasht”
Foto: © VRT- Sofie Gheysens

Geubels moest aan het Nederlandse publiek uitleggen hoe het programma werkte, en hoe hij taboes doorbrak. “Dat was emotioneel zwaar. Je gaat met die mensen op vakantie, je wordt na één dag vrienden”, zei Geubels. “Maar het is veel erger om heel uw leven uitgesloten te worden, dan dat er met u gelachen wordt.”

Bij het verhaal over terminaal zieke patiënte Mireille kreeg Geubels het zichtbaar moeilijk. “Je gaat op vakantie met mensen van wie je weet dat ze gaan sterven. Dat is moeilijk. Mireille is ondertussen ook gestorven. Ik heb nog een aantal keer contact gehad met haar. En daarna ben ik gecrasht in de crèche toen ik mijn dochter ging halen. De dames van de crèche hebben raar opgekeken”, vertelt hij.

Bekijk hier het fragment

Dat er grappen over Allah gemaakt worden, leek de presentator het allermoeilijkste. “Eigenlijk was dat niet zo. Er was wel heisa over omdat ik het niet had gedaan omdat een van de deelnemers dat gevraagd had. Voor hem was dat te moeilijk. Dat geloof zit zo diep dat het onmogelijk is”, verklaarde Geubels. “Maar als ik hier uitgenodigd word, en ik word een hele avond vernederd omdat ik een wijnvlek op mijn gezicht zou hebben. Dan zou dat ook heel onbeleefd zijn.”

Geubels werkt ondertussen aan een nieuwe reeks van het programma.

Video: VRT

bekijk ook

Koning Filip nodigt Philippe Geubels uit op koninklijk paleis

Corrigeer