Extinction Rebellion voert actie op Hasseltse gemeenteraad

Extinction Rebellion voert actie op Hasseltse gemeenteraad

De activisten ontrolden banners. Foto: dj

Hasselt -

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben dinsdagavond actie gevoerd op de Hasseltse gemeenteraad. Enkele demonstranten van de actiegroep vielen de raadzaal binnen om de Hasseltse gemeenteraad aan te sporen de klimaatnoodtoestand uit te roepen.

De actievoerders ontrolden er een spandoek en hielden een toespraak voor de banken van het college van burgemeester Steven Vandeput (N-VA) en schepenen. De demonstranten werden niet aangehouden, maar ze mogen zich wellicht wel aan een proces-verbaal verwachten voor het verstoren van de gemeenteraad.

Volgens de actiegroep haalt de stad Hasselt de klimaatdoelstellingen niet. “Wij eisten vandaag tijdens de Hasseltse gemeenteraad dat de klimaatnoodtoestand wordt uitgeroepen. De klimaatcrisis kan niet genegeerd worden. Het is tijd dat de politiek haar verantwoordelijkheid opneemt”, schrijft Extinction Rebellion Limburg op Facebook.

Extinction Rebellion werd opgestart in het Verenigd Koninkrijk in 2018 en roept wereldwijd op tot “internationale rebellie” voor het klimaat. Op 12 oktober organiseerde Extinction Rebellion Belgium een nationale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid in de tuin van het Koninklijk Paleis in Brussel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees